Apple-køb af Beats gør Dr. Dre til topchef

Udover at være den første rapper, som kan prale af at være milliardær, flytter Dr. Dre også snart ind på chefgangen hos Apple.

Som vi skrev i fredags vil Apple købe firmaet Beats Audio, grundlagt af Dr. Dre og Jimmy Iovine, for en fyrstelig sum af 3,2 milliarder dollars.

Dermed bliver opkøbet af Beats det dyreste nogensinde i Apples historie, men Dr. Dre’s succesfirma vil være alle pengene værd. Det skriver Bloomberg i en analyse. Beats-stifter Jimmy Iovine kendte Steve Jobs igennem mange år, og Bloomberg skriver blandt andet, at Jobs gik til Iovine for at høre hans mening og få gode råd inden lanceringen af iTunes tilbage i 2002.

Jimmy Iovine med Steve Jobs.

Det er især på grund af Beats’ nye streaming-tjeneste, Beats Music, at Apple skulle være blevet interesseret i at købe firmaet, der mest er kendt for sine ikoniske hovedtelefoner. Selvom iTunes har mange, mange betalende kunder, der gerne downloader musik, så mangler firmaet betalende abonnenter, hvilket præcis er streaming-tjenesternes stærke side.

En del af aftalen mellem Beats Audio og Apple bliver angiveligt, at både Dr. Dre og Jimmy Iovine får tildelt chefposter hos teknologigiganten i Cupertino. Det skriver Wall Street Journal (link gemt bag betalingsmur). Især Iovine vil få en aktiv rolle hos Apple med fokus på firmaets musik-strategi.

Apples iTunes Store er i øjeblikket verdens største musikforretning med et katalog på over 26 millioner sange (per september 2012). Den 6. februar 2013 annoncerede Apple, at der nu var blevet solgt 25 milliarder sange via iTunes på verdensplan. iTunes har i skrivende stund godt 600 millioner aktive brugere.

Les videre
Exit mobile version