TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Alt-i-et fra Naim

UnitiLite er en ny netværksforstærker, som spiller CD´er, streamer højopløst musik og driver dine højttalere.

forfatter
Publiceret 17/09/2012 - 10:38

Hvis du synes, Naims netværksafspiller NDX er fed, men ikke har over 30.000 kroner at brænde af på den, og du samtidig behøver forstærker og CD-afspiller, bør UnitiLite bestemt kunne falde i din smag.

Dette er en enklere version af Uniti, slankere og uden pladespillerindgang, og med CD-skuffe, som går lige ud, i stedet for i form af en svingdør som hos Uniti. Ellers er det samme forstærker, og samme digitalkonverter er indbygget. Uniti går ud til fordel for Uniti 2, som så får en kraftigere 2 x 70 watts forstærker, mod Uniti´s 2 x 50 watt. UnitiLite vil koste mindre end Uniti, under 20.000 kroner. Uniti 2 forventes at blive endnu dyrere igen.

Filformater
Enheden støtter digitale musikfiler op til 24-bit/192kHz (FLAC) og 32-bit/192kHz(WAV, AIFF), som dermed inkluderer det meste som er tilgængeligt som downloadbar musik. Dette kan enten afspilles via netværket fra en computer eller netværksharddisk (NAS) eller ved brug af USB-stikket i front til at tilslutte en memory-stick eller ekstern harddisk. Lavopløste filer støttes også, som MP3, AAC og WMA. Til og med  Apple Lossless støttes for Mac-fans, som har digitaliseret deres pladesamling i dette format.

Radio
Naim UnitiLite har også internetradio på plads. Skulle du ønske FM- og DAB–radio er dette også tilgængelig for en højere pris.

DAC
Digital til analog konvertering sker med chip´en Burr-Brown PCM 1793, og der er fem digitalindgange, som alle understøtter op til 24-bit/192kHz: To optiske og to koaksiale RCA på bagsiden, foruden at en 3,5 mm jackindgang i front understøtter også optisk digital minijack.

Analogindgange
Tre analoge indgange findes også, heraf to RCA bag og den nævnte 3,5 mm jackindgang i front. Naims store stolthed, DIN-indgangen, findes ikke her. Mest sandsynligt fordi CD-afspiller og DAC allerede er indbygget, og at forstærkeren dermed ikke er beregnet for tilslutning af yderligere Naim-kilder.

Derimod er forstærkerudgangen af typen DIN, således at du kan benytte stjernejord, når forstærkeren kobles til en Naim effektforstærker. Dette giver et lidt bedre signal/støjforhold.

Forstærker
Forstærkeren producerer som nævnt 50 watt pr. kanal i 8 ohm og 75 watt i 4 ohm. Dette indikerer, at relativt letdrevne højttalere bør bruges, gerne en 8 ohms konstruktion med en følsomhed på omkring 90 dB eller mere (1W/1m).

Fjernbetjenings-app´en n-Stream til iPad

Fjernbetjenings-app
For at få ekstra god oversigt over musikbibliotek og spilleliste, når du streamer via netværket, støtter UnitiLite n-Stream til iPad, iPhone og iPod Touch. Tilgængelig i Apples App Store.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend