Hjemmebio med højopløst lyd

Sony lancerer to surround-receivere, der er til at betale - STR-DN1050 og STR-DN850.

Sony satser for alvor på højopløst lyd. Bl.a. med netværksafspillere og forstærkere, og nu altså surround-receivere til hjemmebiografen.

De nye STR-DN1050 og STR-DN850 ligger i den billigere ende af receiver-skalaen, men understøtter alligevel højopløste lydformater, inklusive DSD (SACD-format) og 24 bit/192 kHz WAV- og FLAC-filer.

Receiverne streamer enten trådløst eller via kabel til hjemmenetværk og kan også afspille musikfiler direkte fra USB-nøgle. De understøtter desuden begge trådløs afspilning via Bluetooth. Både aptX og AAC, som giver bedre lyd fra mobile enheder, understøttes. Hvis du har en mobiltelefon med indbygget NFC, kan du bare holde den hen til receiveren, så forbindes de to automatisk via Bluetooth. Ejere af iDimser kan alternativt bruge AirPlay til tabsfri streaming.

Storebror
STR-DN1050 (stort billede) er den dyreste af de to modeller og har 7 x 100 watt som sin mest moderate opgivne effekt (ved 6 ohm). For at levere strøm nok er der også en velproportioneret strømforsyning.

4K
Receiveren har HDMI 2.0, understøtter videosignaler med 4K Ultra HD-opløsning og kan opskalere lavere opløsning til 4K. Derimod er det ikke oplyst, om den understøtter den nyeste HDCP 2.2 protokol. Det er ellers vigtigt, for uden den vil receiveren ikke kunne sende 4K-signaler fra kopibeskyttet kildemateriale igennem, men må nedskalere det til en lavere opløsning for så at opskalere det igen – og dermed forsvinder meget billedinformation.

En ny og enklere fjernbetjening gør det meste menustyret.

Ny fjernbetjening
Den nye fjernbetjening er mere simpel og har færre knapper end den, der fulgte med forgængeren DN1040, hvilket skulle gøre det lettere at navigere ved at bruge skærmmenuen til flere funktioner. Sony lover bedre overblik på denne måde.

Med mobil-app’en SongPal få man adgang til musikbiblioteket og kan nemt afspille musik fra harddisken eller netskyen via receiveren. Heriblandt Spotify, Deezer og Music Unlimited. WiMP-brugere kan anvende Bluetooth eller AirPlay.

Sony STR-DN850.

Lillebror
STR-DN850 har nøjagtig samme funktionalitet som storebror, men 7 x 95 watt i stedet for 7 x 100 watt (ved 6 ohm). Forstærkeren har heller ikke samme størrelse trafo som DN1050, så man bør regne med en forskel i lydkvalitet mellem de to.

Pris og tilgængelighed
STR-DN1050 kommer til at koste 6.000 kroner, mens STR-DN850 får en vejledende udsalgspris på 5.000 kroner, når de lanceres i maj.

Les videre
Exit mobile version