Hjemmebiograf

Hvis elektronikken i hjemmebiografen skal opgraderes i seriøs grad, virker den nye processor fra McIntosh fristende. Den byder på 3D-lyd og 4K-video.
forfatter

Den velvoksne hjemmebioprocessor MX122 understøtter naturligvis Dolby Atmos, og også de konkurrerende lydformater DTS:X og Auro-3D. Dermed er det tid at montere højttalere i loftet på hjemmebioen og få den samme atmosfæriske lyd, som flere biografer har fået. Blandt film med Atmos-lydspor finder man den nye Star Wars-film.

Processoren understøtter 3D-surround op til 7.2.4 kanaler, hvoraf de sidste fire er højdekanaler.

Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

Den understøtter også 4K -Film, og opskalerer også almindelig Blu-ray til 4K-kvalitet. På bagsiden er der mildt sagt mange tilslutningsmuligheder. Herunder syv HDMI-indgange og støtte for HDR-billede (high dynamic range), som flere tv-producenter har tilsluttet sig.

Du kan også tilslutte dit musikbibliotetek, som ligger på en NAS-server, og du kan streame højtopløst musik til trådløst via Bluetooth og AirPlay – eller via netkabel.

Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også