Nyhed

Gensyn med Hjem til jul

Nu er det kun tre uger til, at vi igen kan grine og græde med den charmerende Johanne & co.
forfatter

Ingen højtider er så traditionsbundne som julen – heller ikke når det gælder vores underholdningsindtag. Så skal børn og barnlige sjæle se Fra alle os til alle jer, mens andre ikke kan undvære Love Actually, Grinchen eller Fars fede juleferie.

Filmselskaberne – og nu også streaming-giganterne – har for længst indset, at de fleste af os er særlig modtagelige omkring højtiden, og skærper udbuddet derefter.

 

Netflix er de seneste år hoppet på trenden med julefilm og -serier, sidste år endda med en norsk juleserie, den charmerende Hjem til jul. Den 18. december i år kommer 2. sæson.

Bliver der sex til jul? Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

I tiden op til jul sidste års løj Johanne sig til en kæreste for at slippe for familiens enerverende spørgsmål. Det gav hende tre hektiske uger til faktisk at finde sig en passende partner før den traditionelle familiejulemiddag. Nu er der gået et år, og Johanne står foran en ny juletid – såvel som nye friere.

Johanne (Ida Elise Broch) gør sig klar til endnu en date. (Foto: Netflix)

Heldigvis har Netflix fået de fleste af skuespillerne fra 1. sæson med om bord. Ida Elise Broch spiller igen hovedrollen som den charmerende, lidt naive Johanne, mens Gabrielle Leithaug er hendes lettere outrerede veninde.

Også Felix Sandman, Stian Blipp, Oddgeir Thune, Dennis Storhøi og Anette Hoff får vi et gensyn med, mens nye roller bl.a. beklædes af Edward Schultheiss, Hermann Sabado og den fremadstormende norske sangerinde Dagny Norvoll Sandvik som sygeplejerske.

 

Optagelserne af 2. sæson blev forsinket på grund af coronapandemien, og det var længe usikkert, om der ville komme en 2. sæson i år. Men produktionsselskabet bag serien, The Oslo Company, har formået at rubbe sig og levere varen, før “engle daler ned i skjul”.

I pressemeddelelsen fra Netflix kan man bl.a. læse:

“Er du klar, når kærligheden banker på døren? Følg Johannes fortsatte jagt på evig, varm og ægte kærlighed endnu en december. Når familien og verden omkring hende falder fra hinanden, hvordan kan hun så fortsat tro på ægte og evig kærlighed? Eksisterer den overhovedet, og finder hun mon den eneste ene at tage med hjem til jul i år?”

h4 h3 h5 h6 h7 h8
<
>
(Foto: Netflix)

Instruktionen står Per-Olav Sørensen igen for, mens Julie Skaufel, Mattis Herman Nyquist, Miriam Larsen og Per-Olav Sørensen selv er manuskriptforfattere. Indspilningerne af 2. sæson er endnu engang henlagt til den postkortvenlige højtidsklædte by Røros såvel som den norske hovedstad.

Så det er bare at krydse af i kalenderen og tælle ned til Johannes nye jule-erobringer.

(Foto: Netflix)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.