TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Xbox Series X og S kommer den 10. november

Nu ved vi også, hvor meget de vil koste!

Rygterne har længe svirret om Microsofts kommende spilkonsoller, men nu har tech-giganten taget bladet fra munden og afsløret både lanceringsdato og danske priser.

Kan forudbestilles fra den 22. september

Både topmodellen Xbox Series X og lillebror Series S (uden 4K Blu-ray-diskdrev) bliver tilgængelige i butikkerne fra den 10. november. Microsoft åbner samtidig for forudbestilling fra den 22. september.

Selv om en række butikker har reklameret med forudbestilling i en periode, er det først nu, de nye spilkonsoller har fået en official lanceringsdato og en pris: Xbox One X kommer til at koste 499 dollars (ca. 3.300 kroner), mens Series S vil ligge på 299 dollars (ca. 2.000 kroner).

Nu ved vi hvordan PS5 kommer til at se ud Næste generation af Sonys spilkonsol kommer i to udgaver – med og uden 4K Blu-ray-afspiller – og med masser af seje spil til!

I forbindelse med lanceringen tilbyder Microsoft også en pakkeløsning kaldet Xbox All Access, hvor man kan købe spilkonsollen på afbetaling over to år. Med i købet får man så et abonnement på online-tjenesten Xbox Game Pass Ultimate, som giver adgang til over hundrede spil, online multiplayer-funktion og mere endnu.

Visse kommende Xbox-spiltitler kan byde på grafik i Dolby Vision HDR-format. (Foto: Dolby)

Heftig grafik og lyd

Xbox Series X og S tager meget ny teknologi i brug for at give en heftig gaming-oplevelse. De nye spilkonsoller understøtter HDR-video med op til 120 billeder i sekundet (den kraftigere Series X kan klare 4K-opløsning, mens Series S ser ud til at måtte nøjes med 1440p).

Samtidig sørger grafiske finesser som ray-tracing for næsten fotorealistisk spilgrafik. Fra 2021 vil enkelte spiltitler også være tilgængelige i Dolby Vision HDR-format. På lydsiden vil der desuden være understøttelse af Dolby Atmos 3D-lyd.

OBS: Hvis du vil have fuldt udbytte af de nye funktioner, kan det være på tide at opgradere TV’et og lydanlægget derhjemme …

Tjek lanceringsvideoen for Xbox Series S ud her:

 

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.