Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Gaming på Mac står over for en revolution

Apples nye værktøj gør det muligt at køre Windows-spil på Apples CPU, uden at det er nødvendigt at modificere spillet først.

Skrevet af / 10/06/2023 - 13:00
Gaming på Mac står over for en revolution

En af grundene til, at der er så få spil til Mac, er, at det ikke er nemt at portere et spil fra én platform til en anden. Selv om man kan bruge en spilmotor, der findes til begge, for at reducere arbejdsmængden, er det stadig et stort arbejde at rekompilere et spil, så det fungerer på ny hardware med et andet operativsystem.

Læs også Endelig en større MacBook Air Apples populære letvægtsbærbare Air-model vokser nu til fuld størrelse.

Men på udviklerkonferencen WWDC har Apple nu præsenteret sit Game Porting Toolkit. Det siges at minde om, hvad Valve gjorde med Proton for at få Windows-spil til at fungere på sin Steam Deck-spilkonsol, der kører Linux i stedet for Windows. Den oversætter opkald til operativsystemet i realtid, så f.eks. et grafikkald til Windows DirectX i stedet bliver til et kald til Apples Metal.

Illustration: Apple

Det skal bemærkes, at værktøjet er designet til at give en Windows-spiludvikler mulighed for at få en hurtig idé om, hvordan spillet køres på en Mac. Derefter kan de så beslutte, om de vil bruge en masse penge på at lave en Mac-version af spillet.

Læs også Den vildeste Mac der nogensinde er set Mac Studio og Mac Pro opdateres med M2 Ultra og op til 192 GB hukommelse.

Men der er intet, der forhindrer almindelige mennesker i at prøve at køre deres Windows-spil på mac’en. Det kommer dog ikke til at fungere problemfrit. Apples værktøj er baseret på kode fra Crossover, som tidligere i denne måned annoncerede understøttelse af DirectX 12, et stort skridt fremad. I et blogindlæg forklarede de, at de var nødt til at rette en lang række fejl for at få Diablo II Resurrected til at fungere på Mac.

Vi bliver nødt til at tilføje understøttelse for ét spil ad gangen,” siger de hos CodeWeavers.

I got Cyberpunk 2077 running on an M1 MacBook!
by u/isaa6 in macgaming

Men der er stor aktivitet i spilforaene for at gøre dette arbejde bedre og lettere. Vi vil sandsynligvis se en slags grænseflade, som selv nybegyndere kan bruge til at køre enkelte spil uden at skulle være programmør.

Spil har faktisk fået uventet opmærksomhed fra Apple, som med det nye styresystem macOS Sonoma introducerer en spiltilstand. I denne tilstand får spillet topprioritet til at køre problemfrit, og samtidig får AirPods dramatisk mindre forsinkelse, hvilket også gælder for spilcontrollere.

Her er mere detaljeret info, primært rettet mod udviklere.

Læs også:

Apple lancerer Vision Pro

De nye AR-briller integrerer virkeligheden med Apples apps og tjenester.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skræddersyet gaminglyd med Arctis Nova 5

Maskefald for Razer

Spil 'Fallout' i Excel

Gaming med AI-hjælp

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

Scroll to Top