TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Windows 10 er størst

Windows 10 har nu overhalet Windows 7 som det mest populære styresystem på danske computere. Især i weekenden.

forfatter
Publiceret 13/05/2016 - 11:08

Selv om der endnu ikke er gået et år, siden Microsoft lancerede Windows 10, har det allerede overhalet Windows 7 som det mest brugte styresystem i Danmark. Det kan man se på statistiksiden StatCounter, der kan afsløre, at Windows 10 lagde konkurrenten bag sig d. 28 april.

Når danskere åbner hjemmesider, sker det således i 32-37 procent af tilfældene fra en computer med Windows 10 som styresystem. Windows 7 bruges i 24-32 procent af besøgene. På tredjepladsen finder man Mac OS X, der bruges på omkring en femtedel af computere. Windows 8.1 kører på hver tiende computer, der er registreret af StatCounter.

Et tilbud, du ikke kan afslå
At overgangen er gået så hurtigt, har uden tvivl at gøre med prissætningen af Windows 10. Brugere af Windows 7 og 8.1 kan opgradere til Windows 10 gratis. Tilbudet gælder indtil 29. juli i år. Og for at sætte ekstra skub i processen har Microsoft gradvist øget intensiteten af anbefalingen, således at opgraderingen nu regnes som en vigtig opdatering, der installeres med mindre man direkte siger nej tak.

Størst i weekenden
Selv om der ikke er tvivl om, hvilken vej det går, varierer fordelingen mellem Windows 10 og Windows 7 på daglig basis. Det skyldes uden tvivl, at erhvervslivet har været mere tilbageholdende end privatbrugerne med at hoppe på Windows 10-vognen. Således bruges Windows 10 langt mere i weekenderne end Windows 7 – og vice versa.

Grafik: StatCounter
I Norge vinder Windows 10 (blå graf) frem. Men ikke så hurtigt som i Danmark. Grafik: StatCounter

Samme tendens i Norge og Sverige
Tendensen er i øvrigt den samme i vore nabolande. I Norge og Sverige stiger brugen af Windows 10 støt, imens Windows 8 uge for uge går tilbage. Men især i weekenderne.

Grafik: StatCounter
Der er næsten dødt løb mellem den blå Windows 10 og den gule Windows 7 i Sverige. Og i weekenderne, når erhvervslivets Windows 7-maskiner er slukkede, fører Windows 10. Grafik: StatCounter
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend