Vigtig opdatering til Apple Watch

Mens du sov, har uret fået hjertetjek.
forfatter

I nat blev EKG-app’en til Apple Watch Series 4 endelig tilgængelig. App’en kan tage et elektrokardiogram fra et Apple Watch 4 på håndleddet, og hvis hjerterytmen er for hurtig eller uregelmæssig, kan den advare dig og give lægerne værdifulde data om dit hjerte.

EKG-funktionen duer kun med det nye Apple Watch 4, og app’en tjekker hjerterytmen i baggrunden og sender en besked, hvis den opdager uregelmæssigheder.

(Foto: Apple)

Små elektroder på bagsiden af Apple Watch 4 gør det muligt at registrere et EKG når som helst ved at åbne EKG-app’en på uret og holde fingeren på urkronen.

Så måles de elektriske signaler i hjertet, og efter 30 sekunder kan hjerterytmen registreres som arterieflimmer eller sinusrytme. Og man får en advarsel, hvis målingen var ufuldstændig.

Målingerne gemmes sikkert i Helse-app’en på en iPhone, og brugeren kan så dele sine data med lægen.

(Foto: Apple)

Mens varsling om uregelmæssig hjerterytme kun fungerer på Apple Watch Series 4 eller nyere, registrerer ECG-app’en på Apple Watch Series 1 eller nyere hjerterytmen med den optiske hjertemåler.

EKG-app’en er en gratis opdatering i watchOS 5.2 og kan downloades fra i dag.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også