TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Tag pc’en på ryggen!

Snart kan du dykke ned i den virtuelle virkelighed præcis hvor du vil.

Som man kan læse i vores test af HTC Vive, er VR-teknologien ikke nået langt nok til at kunne fungere trådløst. VR-headsettet må være forbundet til en kraftig computer for at kunne levere den nødvendige hastighed og billedkvalitet, og det indebærer, at man nærmest er lænket til sin computer med tykke kabler.

På Computex-messen, der i disse dage løber af stablen i Taipei, har MSI netop lanceret en alternativ løsning på dét problem. Kan god VR ikke undvære en kraftig computer, og er den trådløse teknologi ikke på plads, så slipper vi da bare for kabler på en helt anden måde – nemlig ved at tage computeren på ryggen! Problem løst!

Foto: lowyat.net
Foto: lowyat.net

MSI Backpack PC vejer cirka 5 kilo, og man tager den på ryggen ligesom en helt almindelig rygsæk eller skoletaske. Computeren er fremstillet til at køre førnævnte HTC Vive, men er også kompatibel med f.eks. Oculus Rift.

Batteritiden er på omtrent en halvanden time, hvis du kører grafiktunge VR-applikationer. Ellers skulle den kunne holde strøm i op til fem timer, skriver CNET, som er til stede på messen.

Computeren kommer på markedet med det nyeste NVIDIA GTX 1080-grafikkort og vil lande i butikkerne på et tidspunkt efter sommerferien.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.