Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Superbatteri løser alle problemer

2000 gange mere kraftfuld og lader 1000 gange hurtigere.

Skrevet af / 23/04/2013 - 17:06
Superbatteri løser alle problemer

Med stadig flere strømslugende bærbare apparater, begynder batterierne nu at være problemet, da de ikke kan blive så meget mindre end i dag.

Men i weekenden publicerede forskere ved University of Illinois en artikel i Nature Communications, hvor man hævder at have fundet løsningen. De har udviklet et mikrobatteri, der næsten lyder for godt til at være sandt. Ifølge artiklen har batteriet 2000 gange bedre kapacitet end med dagens teknik og kan desuden oplades 1000 gange hurtigere. Det kan også laves 30 procent mindre end dagens batterier.

Forskningsteamet, ledet af William P. King
Forskningsteamet, ledet af William P. King

Forskerne har udviklet nye tredimensionelle katoder og anoder, som minder om en svamps struktur. De skal nu arbejde på at få batteriet til at fungere med almindelig elektronik samt reducere produktionsomkostningerne.

Pressemeddelelsen fra universitetet

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top