Search
Generic filters

Stadionlyd i dagligstuen

Hvis du ikke kan få nok lyd, kan den trådløse Klipsch Stadium være højttaleren for netop dig.

Der er ikke mange, der har lige så mange års erfaringe med højttalere som Klipsch. Men selv om firmaet har lavet højttalere siden 1946, har de ikke hvilet på laurbærrene, og de klarer sig fortsat godt i tests, hvor selv små Klipsch-modeller kommer ud med æren i behold.

Derfor ser vi med spænding frem til, at vi senere kan få Klipsch Stadium på testbænken.

Stadium_-_Lifestyle_07_635132884957990000

Stadium er en relativt stor trådløs højttaler. Stereohøjttalerne er adskilt i hvert sit kabinet, og der er en indbygget subwoofer. Interessant nok har den både AirPlay- og Bluetooth-modtagelse, så den man kan både streame musik fra Apples iOS-enheder via AirPlay og med Bluetooth fra enheder, som ikke understøtter AirPlay. Hvilket vil sige alle andre.

Højttaleren har desuden digitale og analoge lydindganger, så man kan bruge den til at give tv-lyden et solidt løft. Det opsigtsvækkende er imidlertid lydtrykket: Klipsch siger, at Stadium er i stand til at afgive et lydtryk på 112 dB. Det betyder, at den kan overdøve en motorsav – og svare godt igen til en live-koncert.

Stadium-Angle_635132885561420000

Med lydtrykket in mente er navnet Stadium næppe tilfældigt valgt. For den teknisk interesserede kan det være godt at vide, at det koniske diskanthorn for den 25 mm titandomen er af samme type, som bruges i Klipschs større modeller. I mellemtonen bruges to 89 mm (3,5″) enheder med  alumembraner.

Bassen varetages af to 133 mm basenheder, som sidder skjult i kabinettet. Højttaleren skal efter sigende gå helt ned til 26 Hz i bassen. Det burde række til alt endet end kirkeorgler!

Klipsch Stadium koster ca. 17.000 kr, hvilket anbringer den i en klasse, hvor der kun findes meget få trådløse højttalere.

Der findes også en gratis Klipsch Air -App, som kan downloades og bruges som fjernbetjening. App’en giver desuden adgang til ekstra indstillinger.

Fakta:

 • Trådløs streaming via AirPlay og AptX Bluetooth
 • Indgange: DLNA, optisk digital, USB og analog (RCA)
 • Forstærker: Klasse D, 400 watt (peak)
 • Frekvensområde: 26 Hz – 24 kHz +/-3dB
 • Højttalerkonstruktion: Trevejs basrefleks med konisk port
 • Diskant: 2 x 1’’ (2,5 cm) hornladet titanium-dome
 • Mellemtone: 2 x 3,5’’ (8.9 cm) Alu-membran
 • Bas: 2 x 5.25’’ (13,3 cm)
 • Delefrekvenser: 200 Hz, 2 kHz
 • Maks. lydtryk: 112 dB (0.5m)
 • Finish: Børstet aluminium
 • Mål (H x B x D): 21 x 53,3 x 21 cm, vekt: 12,9 kg

Stadium_-_Lifestyle_09_635132885535890000

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
3 kommentarer

Skriv et svar

  Læs også

  Frit valg på lyseffekter og fire forskellige optagekarakteristikker.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbejde med e-sportsmestrene i Astralis. Vil have gaming-hovedsæt klar til foråret.
  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Harman Kardon Citation Tower

  Vejl.pris 19999 kr Tårnhøj bekvemmelighed

  Elipson Legacy 3210

  Vejl.pris 19999 kr Små franske delikatesser

  Klipsch The Fives

  Vejl.pris 7499 kr Trådløse stereohøjttalere

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.