Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Soldrevet off-road laptop til lavpris

SOL-bærbar skal aldrig sættes i stikkontakten. Den skal angiveligt klare otte timers brugstid på en to-timers opladning i solskin.

Skrevet af / 20/08/2013 - 13:00
Soldrevet off-road laptop til lavpris

Bag det sigende navn SOL finder man en bærbar computer, som udelukkende kører på solenergi. Dermed er den perfekt rustet til at kunne bruges overalt, hvad enten turen går i parken, på stranden eller på safari. Til brug i særlig uvejsomme egne kan man endda købe en “Marine”-udgave, som tåler vand! Prisen er overraskende rimelig: 350 canadiske dollar (ca. 1890 kr) for standardudgaven, og 400 dollar (ca. 2160 kroner) for Marine-modellen.

Fire solpaneler
For mest mulig effekt har laptop’en fire solcellepaneler som kan foldes ud, når den skal oplades, men som ellers kan ligge sammenfoldet på bagsiden af skærmen, når computeren har energi nok til at køre på egen batterikraft.

Ubuntu
Styresystemet er den gratis linuxudgave Ubuntu. Og da Linux-platformen byder på et kolossalt udvalg af gratis programmer, og elektricitetsregningen samtidig bliver på nul kroner, vil denne computer være fuldkommen gratis i brug efter købet.

Batterikapacitet
Det står intet på producentens hjemmeside om, hvor lang det tager at oplade laptop’en helt. Men elektronik-websitet Engadget hævder at vide, at SOL-computeren kan lades op på bare to timer. Det lyder næsten for godt til at være sandt, når Samsungs kommende soldrevne laptop NC215S til sammenligning skal oplade to timer i solen for hver times brugstid.

Forskellige farver
For den stilbevidste findes der fem forskellige farvevarianter. Vælg mellem sort, grøn, rød og to nuancer af grå.

SOL-Family
SOL-laptoppen er grøn, men fås i øvrigt i fem farvevarianter.

Tilkoblinger
Den 13,3″ store LCD-skærm har indbygget 3 megapixel kamera til videosamtaler. Der er tre USB 2.0-indgange, HDMI-udgang og SD-kortlæser. Den rummer desuden wi-fi, mobilt bredbånd med LTE, Bluetooth, samt GPS.

Grafik
Grafikkortet støtter 1080p HD (Intel GMA3600), imens skærmen har en opløsning på 1366 x 768 punkter (WXGA).

Pris og tilgængelighed:
Computeren er ikke lanceret endnu, men vil snart kunne bestilles via producentens egen hjemmeside. Priser på henholdsvis 1890 kr og 2160 kr lyder utrolig billige, så vi glæder os til at se dem i webshoppen. Husk dog, at der skal lægges told og dansk moms på prisen.

solaptop.com

Specifikationer:
CPU: Intel Atom D2500 1.86 GHz Dual Core, Intel 945GSE + ICH7M
Harddisk: Seagate 2.5” SATA HDD 320GB
RAM: Kingston 2-4GB DDRIII SDRAM
Grafik: 1080p HD Wide, Built-In Intel GMA3600 Graphics
Batteritid: 8 – 10 timer
Vægt: 2,3 kg

Udstyr:
Skærm: 13.3″ LCD, WXGA, 1366 x 768
Kamera: 3MP
Lyd: Realtek ALC661 HD Audio, to høttalere indbygget, intern mikrofon + 3,5 mm mikrofonindgang
3 x USB 2.0, hovedtelefonudgang, HDMI, LAN(10/100), Kortlæser (SD/MS/MMC)

Trådløst:
Modem: 3G/4G World/multimode LTE
GPS: gpsOne Gen8A
Wi-Fi: MIMO 802.11b/gn (2.4/5GHz)

Bluetooth: Digital Core BT4.0

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top