Search
Generic filters

Se, en ny iPod!

Apple lancerer en ny iPod. Det er måske ikke en helt tosset idé.

Det virker som en evighed siden Apple lancerede den første iPhone-model. Siden da er mobilen blevet en stadig større del af folks liv. Den har erstattet kalenderen, kameraet, de gamle Ericsson-telefoner, GPS’en, fjernbetjeningerne og selvfølgelig MP3-afspilleren.

Alt kan gøres med mobilen, som ikke alene er verdens mest brugte kamera, men også verdens mest brugte musikafspiller.

(Foto: Apple)

Så hvad skal man med en iPod?

Apple mener i hvert fald, at det er et marked for iPod, og lancerede forleden en ny version af iPod touch. Den ligner en iPhone, men det nærmeste, man kommer at ringe med den, er med FaceTime. Som nu er opdateret og understøtter samtaler mellem flere brugere.

Den lille touch-model er den syvende i rækken – og den kraftigste. Dens A10-processor understøtter f.eks. AR (Augmented Reality), og den fås i flere farver og med mellem 32 og 256 gigabyte lagerkapacitet.

(Foto: Apple)

Hvem er den beregnet til?

Børn f.eks. Det er nemlig ikke alle børn, der går rundt med sidste skrig i lommen. Men voksne kan også have brug for en iPod. Med en 4 tommers touch-skærm er den mindre og lettere end mobilen – rart for dem, der kan lide at løbe til musik.

Multitalent

Den nye touch er ikke billig, men den er meget billigere end en iPhone og kan stort set det samme. Man kan installere de samme apps og anvende den som musikafspiller, hvad enten man er Spotify- eller Tidal-bruger, ligesom den kan være en praktisk fjernbetjening til et trådløst anlæg eller en Apple TV – eller simpelthen bruges som en mikro-iPad.

(Foto: Apple)

Gaming

Den er også en håndholdt gaming-maskine, og Apple praler bl.a. af, at den nye iPod-model har tre gange hurtigere grafisk ydelse end før. Og til efteråret kommer der noget, som de kalder Apple Arcade. En gaming-tjeneste, hvor man abonnerer på spil, der kan downloades til iPod’en.

Priserne starter på 1.799 kroner for udgaven med 32 gigabyte. Hvis du vælger 128 gigabyte, skal du af med 2.699 kroner, mens udgaven med 256 gigabyte koster 3.599 kroner. iPod touch fås i seks farver: Space Grey, pink, guld, sølv, blå og (PRODUCT)RED.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.