Search
Generic filters

Samsung SmartThings: Smarte dimser til dit hus

Samsung er klar med en række smart-ting, der skal gøre livet enklere.

Vi er mange, der drømmer om et smart hjem, hvor alt kører på automatik. Og virkelighedens smarte hjem er måske tættere på, end vi aner: Inden for belysning, smarte dørlåse og video-overvågning er der allerede nu en række smart-produkter at vælge imellem.

Udfordringen er at vide, hvor man skal begynde, og hvilke produkter der egner sig bedst til hvad. Hvad enten man bygger nyt eller renoverer, er det svært at se nogen rød tråd hos de forskellige smart-producenter.

Samsung har valgt en lidt anden strategi end konkurrenterne. I stedet for at kæmpe med markedslederne på de forskellige felter har de fokuseret på et produkt, der binder det hele sammen. Desuden lancerer de nu en mængde små dimser, der skal gøre det lettere at bygge et smartere hjem, stykke for stykke.

(Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Smart-hus i Stockholm

For at kunne demonstrere de forskellige smart-faciliteter i samspil med hinanden har Samsung indrettet et lokale i Stockholm. Det såkaldte Samsung Connected Living: Open House er åbent for publikum og betjenes af Samsungs smart home-specialister.

Samsungs vision er et smart-hjem, der vækker dig med dejlig musik og står klar med kaffen, når du vakler ud i køkkenet. Et køleskab, der altid er fyldt med friske varer og giver dig dagens vigtigste nyheder med det samme. En ringeklokke, der fortæller, hvem der ringer på, og lader dig lukke dem ind uden at rejse dig fra sofaen. Overvågningskameraer og sensorer, der fortæller dig alt, hvad der sker i huset. Og hvor alt kan styres med stemmen eller fra mobilen.

Samsungs SmartThings Hub sigter på at blive en “brobygger” inden for produkter til det smarte hjem. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

SmartThings Hub

Dirigenten af det hele og årets store smart-nyhed fra Samsung er hovedenheden SmartThings Hub. Denne lille dims til 669 kroner kobles til Wi-Fi-netværket derhjemme og kan derefter “tale med” og fjernstyre en række forskellige smart-ting og sensorer på forskellige platforme.

Hub understøtter bl.a. de vigtige protokoller ZigBee og Z-wave, der åbner op for en lang række smart-produkter fra Bose, IKEA, Philips, Yale, Arlo m.fl. Understøttelse af stemmestyring fra Google og Amazon er også på plads.

SmartThings Hub er kompatibel med en række af de mest etablerede smart-standarder på markedet. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Ved hjælp af en SmartThings Hub og en app til mobilen kan du nemt programmere forskellige scenarier i hjemmet. Et tænkt scenarie er “God morgen”, som sender synkroniserede kommandoer til belysning, højttalere og andre enheder (f.eks. kaffemaskinen) for at vække huset til live. Eller “God nat”, der slukker og låser huset med et enkelt knaptryk.

Du kan også vælge, at forskellige scenarier skal udløses af forskellige begivenheder, f.eks. når en sensor registrerer bevægelse eller temperaturændring.

SmartThings

Nok lige så vigtige som SmartThings Hub er Samsungs øvrige produkter i SmartThings-porteføljen. De gør det nemt at udvide systemet, hvor du ikke har et smart-produkt i forvejen.

Produkterne inkluderer bl.a. et strømstik, en bevægelsessensor og en universalknap samt forskellige sensorer og kameraer, som alle kan styres via Smarthub. De er fleksible “byggeklodser”, der også fremstår relativt billige – fra under 200 kroner for den billigste sensor til små 2.000 kroner for det dyreste kamera.

SmartThings Switch er et fleksibelt stik med afbryder, der gør det nemt at styre produkter uden indbyggede smart-funktioner. Her vist på en kaffemaskine. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Samsung har selvfølgelig sørget for at gøre mange af deres hvidevarer og elektronikprodukter smart-kompatible. Et eksempel herpå er deres TV’er, hvor man også kan downloade SmartThings-app’en og styre vigtige funktioner (f.eks. overvågningskameraer) via TV-skærmen. Family Hub-køleskabe og komfurer kan også knyttes til SmartThings Hub.

Samsungs SmartThings-produkter er allerede i handelen og sælges bl.a. hos Elgiganten og Power.

Med Samsungs Family Hub-køleskab er det let at se, hvem der ringer på døren, og lukke op for vedkommende. Eller lade være. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Efter hvad Lyd & Billede erfarer, så arbejdes der også på at etablere lignende Connected Living-huse andre steder i Skandinavien. I mellemtiden kan vi anbefale en lille Stockholm-tur til alle, der overvejer at gøre deres eget hjem smartere!

www.samsung.com/dk/smartthings/

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Kompakt high-end med kræfter nok.
  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Nintendo Switch

  Vejl.pris 2790 kroner kr Hverken fugl eller fisk

  Apple App Store vs. Android Market

  Vejl.pris kr Det endelige opgør
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.