Smart-ur

Det nyeste smart-ur fra Samsung vil være helt sit eget.
forfatter

Ligesom sin forgænger, Samsung Gear S, som vi har rost til skyerne, er Gear S2 baseret på operativsystemet Tizen, og den koreanske elektronikgigant følger dermed ikke i fodsporerne på konkurrenter som LG, ASUS og Huawei, som alle har lanceret smart-ure baseret på Googles Android Wear. Det til trods for, at Samsung nok er verdens største producent af Android-baserede smartphones.

Men selvom Gear S2 må undvære Android Wear, så kan det stadig forbindes med en Android-mobil. Det skriver Samsung i en pressemeddelelse:

”Gear S2 er fuldt kompatibel med andre Android-enheder med en Andriod version 4.4.2 eller senere. Allerede nu findes der omkring 1000 applikationer, der er tilgængelige til Gear S2, fx trænings eller underholdningsapplikationer. Vores mål er, at antallet skal stige til 3000 applikationer inden årets udgang” siger Erik Borgvall, der er produktchef for wearables hos Samsung i Norden.

Samsung Gear S2 i minimalistisk design er tænkt som seriens sportsmodel. Foto: Samsung
Samsung Gear S2 i minimalistisk design er tænkt som seriens sportsmodel. Foto: Samsung

De omtalte apps findes i Samsungs egen app-butik med indhold til Tizen-platformen.

Uret har et kompakt design med en tykkelse på 11,4 mm og en 1,2” rund S-AMOLED-skærm (opløsningen er 360 x 360 pixel). Indvendig gemmer sig en 1-GHz dual core-processor, mens batterilevetiden skal være på to til tre døgn, oplyser Samsung.

Gear S2 er også udstyret med NFC, hvilket muliggør funktioner som mobilbetaling, når og hvis Samsung Pay kommer på vores breddegrader på et senere tidspunkt.

Et ur til enhver smag
Gear S2 kommer i to versioner: Gear S2 Classic med sort urskive og læderrem og Gear S2 med et mere sporty og minimalistisk design. Gear S2 versionen kommer i to farver: mørkegrå eller sølv med hvid rem. Urskivens baggrund og rem kan skiftes.

Mens Gear S2 Classic, som også er dyrest, med læderrem og sort urskive er til dem, der gerne vil have et smart-ur, der ligner et rigtigt ur. Foto: Samsung
Mens Gear S2 Classic, som også er dyrest, med læderrem og sort urskive er til dem, der gerne vil have et smart-ur, der ligner et rigtigt ur. Foto: Samsung

Både Samsung Gear S2 og Samsung Gear S2 Classic kom i butikkerne den 6. november til en vejledende udsalgspris på:

Gear S2 – 2.599 kr.
Gear S2 Classic – 2.999 kr.

Specifikationer
Samsung Gear S2 er udstyret med en 1.0 GHz Dual Core-processor, en cirkulær Super AMOLED-skærm på 1,2 tommer (360×360) 302ppi. Operativsystem Tizen, Wi-Fi: 802.11 /b/g/n/. Bluetooth® 4.1, NFC, RAM-hukommelse på 512 MB og 4 GB intern hukommelse. IP68 certificering. Gear S2 måler 42,3 x 49,8 x 11,4 mm (47 g). Gear S2 Classic måler 39,9 x 43,6 x 11,4 mm (42 g). Batteri 250mAh Li-ion, Trådløs opladning, Batteritid: 2-3 dage. Sensorer: Accelerometer, barometer, gyroskop-sensor, pulsmåler, omgivende lys.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.