Apple

Blandt andet 21,5”-modellen fås nu med 4K-skærmopløsning.
Annonce
Annonce
forfatter

2K-skærmopløsning (2560 x 1440 pixel) på Apples 27” iMac er en saga blot. Den helt store all-in-one computer fås fra nu af udelukkende med 5120 x 2880 pixel 5K-opløsning, hvilket samtidig betyder et betragteligt prisfald på adskillige tusinde kroner for 5K-opløsningen, som man tidligere kun kunne få på den allerkraftigste 27” iMac-model. Nu er den høje opløsning nemlig standard uanset, hvilken konfiguration man vælger i forhold til processor, hukommelse, lager, etc.

21,5" iMac med 4K-opløsning side om side ved 27" iMac med 5K-opløsning. Foto: Apple
21,5″ iMac med 4K-opløsning side om side ved 27″ iMac med 5K-opløsning. Foto: Apple

Den lille 21,5” iMac fås stadig med Full HD-opløsning, men modelrækken er blevet opdateret med en premiumversion med 4096 x 2304 pixel 4K-opløsning.

Apple siger selv om deres højtopløste Retina-skærme, at de “gør billeder og videoer mere fordybende og naturtro takket være et bredere farveområde og en fantastisk billedkvalitet.”

Med almindelige sRGB-baserede skærme kommer mange af de farver, du ser i virkeligheden, aldrig ind på din skærm. De nye Retina 5K- og 4K-skærme har et bredere P3-baseret farveområde, der giver et 25 % større farverum. Der er flere tilgængelige farver og mere levende billeder, som viser flere detaljer og ser mere naturtro ud end nogensinde, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Begge iMac-størrelser fås nu med Apples såkaldte Retina-skærm. Foto: Apple
Begge iMac-størrelser fås nu med Apples såkaldte Retina-skærm. Foto: Apple

Teknologigiganten fra Cupertino har også lanceret nyt tilbehør i form af Magic Keyboard, Magic Mouse 2 og Magic Trackpad 2. Sidstnævnte har samme Force Touch-teknologi, som vi allerede kender fra Apple Watch og trackpad’en på Apples nyeste MacBooks. Fælles for de nye Magic-enheder er, at de alle kommer med indbygget, genopladeligt batteri, så man slipper for hele tiden at købe nye engangsbatterier.

Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 og Magic Mouse 2. Foto: Apple
Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 og Magic Mouse 2. Foto: Apple

Priser og tilgængelighed
27″ iMac med Retina 5K-skærm kan købes fra i dag via Apple.dk, Apples egne butikker og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere. 27″ iMac fås i tre modeller fra 15.999 kr., 17.999 kr. og 19.999 kr. Oplysninger om yderligere tekniske specifikationer, specielle konfigurationer og tilbehør findes på www.apple.com/dk/imac.

21,5″ iMac kan købes fra i dag via Apple.dk, Apples egne butikker og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere. 21,5″ iMac kan købes i tre modeller fra 9.499 kr. og 11.299 kr. og med en Retina 4K-skærm fra 12.999 kr. Oplysninger om yderligere tekniske specifikationer, specielle konfigurationer og tilbehør findes på www.apple.com/dk/imac.

Alle nye iMac-computere leveres med det nye Magic Keyboard og Magic Mouse 2, og kunder kan bestille det nye Magic Trackpad 2 som ekstraudstyr. Magic Keyboard kan købes i dag fra 829 kr. Magic Mouse 2 kan købes i dag fra 679 kr. Og Magic Trackpad 2 kan købes i dag fra 1.199 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Sony lancerer 360 Reality Audio Creative Suite til uafhængige musikere og artister.
Ud over PC'er i alle størrelser og vægtklasser lancerer HP også hovedtelefoner.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.