TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Saltvandsindsprøjtning til iMac

Blandt andet 21,5”-modellen fås nu med 4K-skærmopløsning.

2K-skærmopløsning (2560 x 1440 pixel) på Apples 27” iMac er en saga blot. Den helt store all-in-one computer fås fra nu af udelukkende med 5120 x 2880 pixel 5K-opløsning, hvilket samtidig betyder et betragteligt prisfald på adskillige tusinde kroner for 5K-opløsningen, som man tidligere kun kunne få på den allerkraftigste 27” iMac-model. Nu er den høje opløsning nemlig standard uanset, hvilken konfiguration man vælger i forhold til processor, hukommelse, lager, etc.

21,5" iMac med 4K-opløsning side om side ved 27" iMac med 5K-opløsning. Foto: Apple
21,5″ iMac med 4K-opløsning side om side ved 27″ iMac med 5K-opløsning. Foto: Apple

Den lille 21,5” iMac fås stadig med Full HD-opløsning, men modelrækken er blevet opdateret med en premiumversion med 4096 x 2304 pixel 4K-opløsning.

Apple siger selv om deres højtopløste Retina-skærme, at de “gør billeder og videoer mere fordybende og naturtro takket være et bredere farveområde og en fantastisk billedkvalitet.”

Med almindelige sRGB-baserede skærme kommer mange af de farver, du ser i virkeligheden, aldrig ind på din skærm. De nye Retina 5K- og 4K-skærme har et bredere P3-baseret farveområde, der giver et 25 % større farverum. Der er flere tilgængelige farver og mere levende billeder, som viser flere detaljer og ser mere naturtro ud end nogensinde, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Begge iMac-størrelser fås nu med Apples såkaldte Retina-skærm. Foto: Apple
Begge iMac-størrelser fås nu med Apples såkaldte Retina-skærm. Foto: Apple

Teknologigiganten fra Cupertino har også lanceret nyt tilbehør i form af Magic Keyboard, Magic Mouse 2 og Magic Trackpad 2. Sidstnævnte har samme Force Touch-teknologi, som vi allerede kender fra Apple Watch og trackpad’en på Apples nyeste MacBooks. Fælles for de nye Magic-enheder er, at de alle kommer med indbygget, genopladeligt batteri, så man slipper for hele tiden at købe nye engangsbatterier.

Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 og Magic Mouse 2. Foto: Apple
Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 og Magic Mouse 2. Foto: Apple

Priser og tilgængelighed
27″ iMac med Retina 5K-skærm kan købes fra i dag via Apple.dk, Apples egne butikker og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere. 27″ iMac fås i tre modeller fra 15.999 kr., 17.999 kr. og 19.999 kr. Oplysninger om yderligere tekniske specifikationer, specielle konfigurationer og tilbehør findes på www.apple.com/dk/imac.

21,5″ iMac kan købes fra i dag via Apple.dk, Apples egne butikker og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere. 21,5″ iMac kan købes i tre modeller fra 9.499 kr. og 11.299 kr. og med en Retina 4K-skærm fra 12.999 kr. Oplysninger om yderligere tekniske specifikationer, specielle konfigurationer og tilbehør findes på www.apple.com/dk/imac.

Alle nye iMac-computere leveres med det nye Magic Keyboard og Magic Mouse 2, og kunder kan bestille det nye Magic Trackpad 2 som ekstraudstyr. Magic Keyboard kan købes i dag fra 829 kr. Magic Mouse 2 kan købes i dag fra 679 kr. Og Magic Trackpad 2 kan købes i dag fra 1.199 kr.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Lyd & Billede