TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sådan beholder du din OneDrive-plads

Microsoft giver sig efter protest mod formindsket lagerplads på sin cloudtjeneste.

I vores test af cloud-tjenester tidligere på året blev OneDrive vinder. En af grundene var den store opbevaringsplads i forhold til konkurrenterne.

Men for en måned siden annoncerede Microsoft klart, at nu var det slut med at være flink. Kunder, der har haft ubegrænset lagerplads, havde nemlig været frække nok til rent faktisk at udnytte pladsen til at uploade gigantiske mængder af filer.

Og ikke blot blev der sat et loft på 1 TB for kunderne, men planerne for 100 og 200 GB blev skrumpet til 50 GB. Og det værste var, at gratistjenestens 15 GB filplads plus 15 GB bonusplads til billeder blev reduceret til 5 GB uden mulighed for udvidelse.

Dette fik selvfølgelig brugere til fare op og spørge, hvorfor Microsoft valget at straffe alle sine kunder og ikke kun dem, der misbrugte systemet. En protest på OneDrives forum har høstet over 70.000 stemmer.

Grafik: Microsoft
Grafik: Microsoft

Microsoft har i al stilhed givet sig på den sidste nedskæring. Men kun hvis du aktivt rapporterer, at du vil beholde dine 15 + 15 gigabyte. Det gør du ved at følge dette link.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.