Virtual Reality

Europæisk pris bliver EUR 399. Mere end 160 spil er lige nu under udvikling til PlayStation VR.
forfatter

PlayStation VR kommer på markedet i oktober 2016 i Europa, Japan, USA og Asien. Den europæiske pris bliver EUR 399. En nøjagtig dansk pris kender vi ikke, men den kommer nok op over 3.000 kroner på grund af den høje danske moms.

“Siden vi løftede sløret for PS VR under Game Developers Conference i 2014, har vi fået en enorm respons fra både spillere og udviklere,” siger Andrew House, præsident og global CEO for Sony Computer Entertainment Inc. i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

“For at sikre os, at vi kan blive klar til at levere nok PS VR-enheder og en lang række softwaretitler til forbrugere i hele verden, har vi besluttet at lancere PS VR i oktober 2016. Vi vil gerne sige tak for tålmodigheden og den fortsatte støtte til alle, der ser frem til lanceringen. Vi er mere end begejstrede over at kunne levere den fantastiske oplevelse, som PS VR skaber, til kunder.”

Foto: Sony Computer Entertainment Inc.
Foto: Sony Computer Entertainment Inc.

Mere end 160 spil er på vej til PlayStation VR
Lige nu er der mere end 230 udviklere og udgivere, der arbejder på PS VR-softwaretitler, fra mindre, uafhængige teams til større studier hos branchens største udgivere, såsom 2K Games, Electronic Arts Inc. og Ubisoft Entertainment.

Det samlede antal softwaretitler under udvikling til PS VR fra disse udviklere og udgivere samt fra SCE Worldwide Studios (SCE WWS) har nu rundet mere end 160 titler, og over 50 af dem, herunder Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood og VR Worlds (SCE WWS) forventes at udkomme i slutningen af i år.

Screenshot fra VR Worlds. Foto: SCE WWS
Screenshot fra VR Worlds. Foto: SCE WWS

Derudover arbejder DICE og Lucasfilm på en helt nyt Star Wars Battlefront-spiloplevelse kun til PS VR.

Specificationer
Ydre mål
VR-headset: Ca. 187×185×277 mm (bredde × højde × længde i neutral tilstand, hvor hovedbåndet er kortest)
Processorenhed: Ca. 143×36×143 mm (bredde × højde × længde i neutral tilstand)
Vægt
VR-headset: Ca. 610 g (uden kabel) Processorenhed: Ca. 365 g
Displaymetode: OLED
Displaystørrelse: 14,48 cm
Displayopløsning: 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 per øje)
Opdateringshastighed: 120 Hz, 90 Hz
Synsfelt: Ca. 100 grader
Sensorer: Bevægelsesmålingssystem med seks akser (gyroskop med tre akser, accelerometer med tre akser)
Forbindelsesinterface: VR-headset: HDMI, AUX, Stereo-minijack
Processorenhed: HDMI TV, HDMI PS4, USB, HDMI, AUX

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.