Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Opfindelser kan forandre verden

De kommende uger vil Experimentarium i Hellerup sætte fokus på danske opfindelser - og deres opfindere.

Skrevet af / 22/05/2013 - 09:34
Opfindelser kan forandre verden

“Alle drømmer om at få en rigtig god idé. En idé som forandrer verden for millioner. Og det er slet ikke umuligt. Med en bevilling fra Industriens Fond vil en ny udstilling på Experimentarium hylde Danmarks største opfindere og teknologiske nyskabelser. For opfindere kan vi alle blive uanset køn eller alder.”

Sådan indleder Experimentarium en pressemeddelelse om udstillingen “Opfindelser – En Idé Kan Forandre Verden”, der åbner på fredag.

Udstillingen breder sig over 600 kvadratmeter og byder på mere end 35 interaktive oplevelser, som de besøgende kan prøve kræfter med. Blandt oplevelserne finder man opfindelsens grundbog, teknologi-loungen, iværksætterskoven og tidsmaskinen.

Her kan man blandt andet stifte bekendtskab med Wilhelm Hellesen (1836 – 1892), der mere eller mindre opfandt batteriet. Ifølge Experimentariums pressemeddelelse var det en simpel sovsejævning (blandet med en vis portion tilfældighed), der hjalp danske Hellesen, da han for godt 100 år siden opfandt batteriet, som vi kender fra enhver situation med et nyt stykke legetøj eller et el-apparat. Hellesen tilførte simpelthen jævner til vådbatteriet, og tørbatteriet var født.

Denne historie og talrige andre om dansk teknologi og opfindelser kan du stifte bekendtskab med fra fredag den 24. maj på Experimentarium. Læs mere om udstillingen “Opfindelser” her.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top