Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny Smart Home-standard på vej

I fremtiden skal alle Smart Home-enheder kunne tale sammen. Amazon, Apple, Google og ZigBee Alliance er alle med på holdet.

Skrevet af / 19/12/2019 - 07:41
Ny Smart Home-standard på vej

De største producenter af teknologi og produkter til det smarte hjem slår nu pjalterne sammen for at skabe en standard, der vil betyde, at alle Smart Home-enheder vil kunne tale sammen i fremtiden.

Det er kernen i adskillige næsten enslydende pressemeddelelser, som blev udsendt i går af Amazon, Apple og Google. De tre tech-giganter indgår sammen med ZigBee Alliance (hvilket inkluderer virksomhederne IKEA, Samsung og Signify) i et samarbejde, som har fået navnet “Connected Home over IP”.

I første omgang er der tale om en arbejdsgruppe, som skal etablere en ny open source kommunikationsstandard for det smarte hjem. Den nye protokol kommer til at være IP-baseret, hvilket skal gøre det så let som muligt for Smart Home-enheder fra forskellige producenter at kommunikere både med hinanden samt med mobile apps og diverse cloud-baserede tjenester.

Du skal selv kunne vælge din digitale assistent

Det inkluderer også stemmestyrede digitale assistenter som Alexa, Google Assistant og Siri, hvilket åbner op for, at alle enheder i det smarte hjem frit skal kunne arbejde sammen med den assistent, du foretrækker.

Den nye protokol vil også fokusere på sikkerhed, bl.a. igennem at indføre en fælles standard for certificering og godkendelse af nye smarte enheder til hjemmet.

Hvorfor iP?

Der er flere grunde til, at producenterne har valgt at basere den nye standard på IP (Internet Protocol), skriver de på Connected Home over IP-websiden.

Med IP kan data dirigeres på tværs af netværk uafhængigt af de fysiske lag og underliggende linklag, og der er rigeligt med gennemtestede algoritmer og infrastruktur til at udføre routing, switching og firewall på robuste og modstandsdygtige måder.

Med IP følger også kendte transportprotokoller som TCP og UDP, der skærper sikkerheden og privatlivet for den enkelte bruger.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top