TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny Smart Home-standard på vej

I fremtiden skal alle Smart Home-enheder kunne tale sammen. Amazon, Apple, Google og ZigBee Alliance er alle med på holdet.

forfatter
Publiceret 19/12/2019 - 07:41

De største producenter af teknologi og produkter til det smarte hjem slår nu pjalterne sammen for at skabe en standard, der vil betyde, at alle Smart Home-enheder vil kunne tale sammen i fremtiden.

Det er kernen i adskillige næsten enslydende pressemeddelelser, som blev udsendt i går af Amazon, Apple og Google. De tre tech-giganter indgår sammen med ZigBee Alliance (hvilket inkluderer virksomhederne IKEA, Samsung og Signify) i et samarbejde, som har fået navnet “Connected Home over IP”.

I første omgang er der tale om en arbejdsgruppe, som skal etablere en ny open source kommunikationsstandard for det smarte hjem. Den nye protokol kommer til at være IP-baseret, hvilket skal gøre det så let som muligt for Smart Home-enheder fra forskellige producenter at kommunikere både med hinanden samt med mobile apps og diverse cloud-baserede tjenester.

Du skal selv kunne vælge din digitale assistent

Det inkluderer også stemmestyrede digitale assistenter som Alexa, Google Assistant og Siri, hvilket åbner op for, at alle enheder i det smarte hjem frit skal kunne arbejde sammen med den assistent, du foretrækker.

Den nye protokol vil også fokusere på sikkerhed, bl.a. igennem at indføre en fælles standard for certificering og godkendelse af nye smarte enheder til hjemmet.

Hvorfor iP?

Der er flere grunde til, at producenterne har valgt at basere den nye standard på IP (Internet Protocol), skriver de på Connected Home over IP-websiden.

Med IP kan data dirigeres på tværs af netværk uafhængigt af de fysiske lag og underliggende linklag, og der er rigeligt med gennemtestede algoritmer og infrastruktur til at udføre routing, switching og firewall på robuste og modstandsdygtige måder.

Med IP følger også kendte transportprotokoller som TCP og UDP, der skærper sikkerheden og privatlivet for den enkelte bruger.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Følg Lyd & Billede