Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Ny PlayStation 4 har hovedet i skyen

Sony har som ventet lanceret den kommende spilkonsol, som skal gøre spiloplevelsen social som aldrig før.

Skrevet af / 21/02/2013 - 02:03
Ny PlayStation 4 har hovedet i skyen

Sonys chef for PlayStation, Andrew House, startede præsentationen i New York med at slå følgende fast:

Dagligstuen er ikke længere centrum for PlayStation-universet. Spilleren er det nye centrum!

Ikke overraskende bliver PlayStation 4 spækket med sociale funktioner som integration med sociale netværk (primært Facebook), multiplayer-spil og muligheden for at spille det samme spil på mange forskellige platforme.

Det vil for eksempel sige, at man vil kunne live-streame et video-feed fra et spil, mens man spiller det, og man kan lade andre personer overtage spillet i realtid, hvis man har brug for hjælp til en særlig svær opgave – noget Sony kalder Shared Experience.

LB_0459-460x304

I samme ånd bliver PlayStation 4-oplevelsen i høj grad cloud-baseret, fremgik det af aftenens præsentation. Den nye konsol bliver eksempelvis ikke bagudkompatibel med spil til PlayStation 3 og tidligere PlayStation-konsoller, men spillene vil man alligevel kunne spille på den nye konsol – direkte via skyen! PlayStation Cloud, som Sonys sky kommer til at hedde, vil også gøre det muligt for spillere at spille PlayStation 3-spil på håndholdte konsoller som PlayStation Vita, noget Sony kalder Remote Play, og det er samtidig PlayStation Cloud, som muliggør den såkaldte Shared Experience.

Den nye DualShock 4 controller har fået en “Share” knap, som lader dig optage spilsekvenser, uploade dem og dele dem med dine venner med et snuptag. Sony samarbejder med Facebook sådan, at du vil kunne sammenligne stats og profiler med dine Facebook-venner.

Sony lover os intet mindre end “The fastest gaming network in the world” herunder også muligheden for at prøve spillet online, før du køber det, eller tilmed at starte et spil med det samme, mens resten bliver downloadet til harddisken.

Det betyder dog ikke, at der ikke også er masser af kræfter under motorhjelmen på den kommende konsol, som ligesom en almindelig pc er baseret på x86-arkitektur. Sony afslørede ikke mange specifikationer ved lanceringen, men vi ved da, at PlayStation 4 rummer en 8-kernet processor, 8 GB RAM og – vist nok – plads til en rigtig harddisk. PlayStation 4 får desuden en helt ny og avanceret grafikmotor, som tillader op til 30.000 polygoner, hvilket åbner for utrolig livagtig grafik. Dette blev blandt andet demonstreret med ansigtet af en gammel mand. Utrolig virkelighedstro!

LB_1015-460x304

Naturligvis vil PlayStation 4 – nøjagtig som forgængeren – kunne anvendes som mediecenter i stuen med adgang til streaming-tjenester som Netflix, Hulu, Amazon Instant Video og så videre.

Selv verdens fedeste spilkonsol er jo ikke meget værd uden indhold, og derfor annoncerede Sony samarbejder med en række kendte spiludviklere, som allerede har titler på vej til den nye PS4. Der blev vist en lang række demoer af heftige spil som Killzone, Driveclub, Infamous: Second Son og eventyrspillet The Witness blot for at nævne nogle få.

LB_0788-460x304

Men, men, men…. tro det eller ej. Vi ved stadig ikke, hvordan konsollen kommer til at se ud! Sony er åbenbart SÅ fokuseret på spilleren og indholdet, at firmaet ikke mener, at vi har brug for at kende til hverken design eller udseende. Så selvom PlayStation 4 nu officielt er blevet lanceret, dækker mystikkens tåger stadig for en masse detaljer om produktet. Som først kommer på markedet i slutningen af året. Vi venter med spænding.

Sony har lovet mere info under E3-spilmessen, som løber af stablen senere på året.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk
Scroll to Top