Computer

Ny serie af multikanals-lydkort fra Creative lover op til 7.1 surround.
Annonce
Annonce
forfatter

Hvis du bruger pc’en som kilde til hjemmebiografen, er der sjældent hverken lydkanaler eller -kvalitet nok til en tilfredsstillende lyd i det computerens indbyggede lydkort. Creative, som har lavet lydkort siden de allerførste pc’er, har tre bud på løsningen.

Der er tale om to interne lydkort og et eksternt. Fælles for alle tre er softwarepakken Audigy FX Kontrolpanel, som skulle forbedre lydkvaliteten på kilderne. Alle tre lydkort er desuden udstyret med en hovedtelefonforstærker, som kan drive et sæt 600 ohms hovedtelefoner direkte, og som angiveligt har strømkapacitet nok til at sikre en god basgengivelse.

Product_SB_Omni Surround 5.1_Left

Sound Blaster Omni Surround 5.1
Seriens flagskib er USB-kortet Sound Blaster Omni Surround 5.1

Der er en indbygget dobbeltmikrofon, og den optagne lyd bliver forbedret og renset via en teknik, som Creative kalder CrystalVoice. Dolby Digital Live tillader brugeren at oprette forbindelse til deres dekoder i f.eks. en surroundreceiver via et enkelt optisk kabel, der sikrer overbevisende 5.1 Surround Sound som supplement 5.1 analogudgangen.

Audigy Rx er et 7.1-kanals internt lydkort.
Audigy Rx er et 7.1-kanals internt lydkort.

Sound Blaster Audigy Rx / Sound Blaster Audigy Fx
Audigy Rx er et internt 7.1 PCIe-lydkort, mens Audigy Fx er et internt 5.1 halvhøjde PCIe-lydkort. Begge kort har hovedtelefonforstærker, 106dB signal-støjforhold og fuld tilpasning via deres respektive PC softwarepakker. Sound Blaster Audigy Rx har mere avancerede optagelsesmuligheder med en dobbelt mikrofonindgang, som er nyttig til flermikrofons-lydoptagelse, podcasting eller bare til at synge sammen med en ven.

Product_Audigy Fx_Interchangable_Bracket
Audigy Fx har monteringsbøjler i fuld og i halv højde.

Priser og tilgængelighed
Kortene kan købes fra november. Sound Blaster Omni Surround 5.1 koster 599 kr, Sound Blaster Audigy Rx  koster 499 kr, og Sound Blaster Audigy Fx koster 399 kr.

dk.europe.creative.com/new/Soundblaster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.