Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nu kommer Surface Pro til Danmark

Microsofts egen tablet i Windows 8-versionen rammer butikkerne i slutningen af denne måned.

Skrevet af / 16/05/2013 - 15:22
Nu kommer Surface Pro til Danmark

Den “lille” version af Microsofts egen Surface-tablet, Surface RT, har man kunnet købe i de danske butikker siden februar måned, men produktet – og Windows RT-tablets generelt – har skuffet rent salgsmæssigt. Måske fordi der stadig er stor mangel på apps til Windows RT i Microsofts App Store.

Men nu kommer så Pro-versionen endelig til Danmark, og da den er baseret på en fuld version af Windows 8 kan den køre alle de programmer, man kender fra fra sin almindelige eller bærbare pc.

Med Surface Pro kan brugeren altså bogstaveligt talt foretage sig alt det, man typisk ville foretage sig på en pc; man kan køre de samme programmer, tilslutte de samme eksterne enheder, bruge mus og tastatur osv. Samtidig kan man bruge Surface Pro som enhver anden tablet.

Surface Pro er udformet i VaporMg, og kommer med integreret Kickstand og med mulighed for at tilslutte de to slags Surface Covers med indbygget tastatur; det tynde Touch Cover med berøringsfølsomme taster eller Type Cover med ”rigtige”, taktile taster. 

SurfacePRO_Cyan_Print

Bag skærmen gemmer sig en 64-bit pc med Intel Core i5-processor og 4GB RAM, fuld HD ClearType-skærm i 16:9, 2x 720p HD LifeCams (placeret foran og bagtil), mikrofon og stereohøjttalere. Brugeren kan desuden udvide hukommelsen eller tilslutte eksterne enheder via USB 3.0-port, microSDXC-kortlæser og Mini DisplayPort – og så kan man tegne eller skrive på skærmen med den medfølgende pen.

Pris og tilgængelighed
Fra d. 30. maj kan Surface Pro købes online via Microsoft Store og i butikker landet over, herunder hos ComputerCity, Expert og FONA.

Surface Pro 64 GB koster 6.799,- kroner (vejl. udsalgspris)
Surface Pro 128 GB koster 7.499,- kroner (vejl. udsalgspris).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top