Computere

Godt nyt til gamere - i velkendt, fremmedartet design. Alienware markerer 20-års jubilæum med nye modeller.
forfatter

Hvis nogen kan tage æren for at have opfundet den moderne gaming-computer, er det Alienware, som siden 1996 har lavet computere til storspillere med et design, der ligner noget fra en anden planet.

Alienware fejrer i år sit 20-års jubilæum, og det sker selvfølgelig ved at lancere endnu flere gaming-computere.

Den nye serie af maskiner til spil og Virtual Reality blev præsenteret på E3-spilmessen i Los Angeles, og er nu tilgængelige.

Lanceringen byder på nye modeller i alle Alienwares stationære modelserier, Aurora, Alpha og Area-51. Og den nye Alienware 13 med OLED-skærm er verdens første gaming-bærbar med denne type display.

Selv om pladsen er lille, er der plads til to grafikkort. Foto: Alienware
Selv om pladsen er lille, er der plads til to grafikkort. Foto: Alienware

Klar til 12K-gaming
Aurora-serien er kendt for Alienware-fans. Serien genopstår nu, og selv om kabinettet er blevet mindre, er der nu plads til endnu kraftigere grafikkort i form af de nye GeForce GTX 1070 GeForce 1080-kort fra Nvidia. Der er plads til op til to grafikkort i maskinerne, og dermed mulighed for gaming i 4K-opløsning. Eller for den sags skyld i 12K-ultra-ultraopløsning!

Den nye Alienware Alpha (artikelfotoet, øverst) fylder mindre på skrivebordet og i budgettet. Det kompakte kabinet rummer en Nvidia GeForce GTX 960-grafikprocessor med 4GB GDDR5-RAM. Og skulle der senere blive råd til forbedringer, er Alpha kompatibel med Alienwares grafikforstærker, som kan rumme et fuldstørrelses-grafikkort til stationære pc’er.

Towekabinettet lever endnu. Area 51 er serien for hardwarenørder, der selv vil rode. Foto: Alienware
Towekabinettet lever endnu. Area 51 er serien for hardwarenørder, der selv vil rode. Foto: Alienware

Til de, der vil rode meget i elektronikken er Area-51 er den ultimative “full tower”-model. Den har nu Intel Core i7-CPU’er med mulighed for op til 10 processorkerner og GeForce GTX 1070 eller GTX 1080-grafikkort. Kabinettet kan åbnes fra siden og giver nem adgang til computerens hardware. Der er plads til tre grafikkort i dobbelt bredde, og indbygget køling til at matche de grafiske muskler.

Annonce
Alienware 13 er udstyret med OLED-skærm. Foto: Alienware
Alienware 13 er udstyret med OLED-skærm. Foto: Alienware

Verdens første OLED-gamer
OLED-skærme giver mulighed for høj kontrast i billedet, da hver enkelt pixel kan tændes og slukkes separat. Men selv om vi så småt begynder at se fjernsyn med OLED-paneler til næsten-realistiske priser, har de organiske lysdioder ikke hidtil været tilgængelige på skærme i bærbare computere.

Alienware 13 med OLED-display blev første gang præsenteret på CES 2016 i januar, men det er først nu, den er klar til salg.

Tilgængelighed og pris
Alienware Alpha-maskinerne koster fra 4.490 kroner, og Area 51-modellerne fås fra 12.990 kroner. Alienware Aurora Alienware 13 med OLED-display er tilgængelig senere i juli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også