TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Iransk videnskabsmand opfinder tidsmaskine

En forsker fra Iran hævder at have opfundet en maskine, som lader brugeren se op til otte år ud i fremtiden.

forfatter
Publiceret 12/04/2013 - 15:48

Ali Razeghi, en 27-årig videnskabsmand fra Irans hovedstad, Teheran, har opfundet en maskine, han kalder for ”The Aryayek Time Travelling Machine”. Maskinen skal kunne forudse fremtiden for et individ fem til otte år frem i tiden med 98% nøjagtighed.

Personen skal røre ved maskinen, som baseret på en analyse af målinger foretaget ved berøringen samt ved brug af komplekse algoritmer producerer en udskrift, der forudser detaljer fra den pågældendes fremtidige liv.

Der er altså ikke så meget tale om en tidsmaskine, som maskinens navn ellers antyder. Det er snarere en spåkugle, Ali Razeghi har opfundet. ”Den bringer dig ikke frem i tiden, den bringer fremtiden til dig,” siger han om sin nye opfindelse, der blot er én ud af i alt 180 opfindelser, den unge videnskabsmand har registeret hos Irans ”Centre for Strategic Inventions”, som Razeghi tilfældigvis også er chef for!

Opfindelsen skal blandt andet kunne hjælpe Irans regering med at forudse sandsynligheden for en militær konflik med andre lande, stigninger og fald i kursværdier og på aktiemarkedet samt oliepriser.

I Iran skulle opfindelsen angiveligt være blevet kritiseret for at ville ”spille Gud”, men Ali Razeghi mener ikke, hans tidsmaskine strider mod muslimske normer og værdier overhovedet.

”Amerikanerne har brugt millioner af dollars på at prøve at udvikle en sådan maskine, og jeg har allerede gjort det for en brøkdel af prisen,” siger han.

Grunden til, at opfindelsen ikke bliver demonstreret for offentligheden er, at Razeghi og Irans regering frygter, at kineserne vil stjæle ideen og masseproducere maskinen, hvis den bliver vist frem.

Kilde: The Telegraph

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend