Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

HTC skal lave næste Nexus-tablet

Nexus lever endnu, og det næste produkt bliver en tablet. Produceret af HTC.

Skrevet af / 23/06/2014 - 14:42
HTC skal lave næste Nexus-tablet

Egentlig har Google planer om at aflive serien af Nexus-produkter, som i stedet skal erstattes af en ny række såkaldte Android Silver-produkter. Dem skal der komme flere af fra flere forskellige producenter end tilfældet har været med Nexus-produkterne, og kravene til en Silver-enhed bliver strengere, ligesom produkterne skal være tættere på den “rene” Android-oplevelse i Googles egen ånd.

Læs også: Test af LG Nexus 5

Men der er åbenbart et sidste skud i bøssen for Nexus serien. Det skriver Android Police, som mener at vide, at taiwanesiske HTC skal producere den sidste tablet i Nexus-serien. HTC’s Nexus-tablet går i øjeblikket under navnet HTC Volantis, og den lader til at blive en mellemting mellem den eksisterende Nexus 7 tablet produceret af ASUS og den noget større Nexus 10 tablet produceret af Samsung.

Billedet stammer fra Android Police. Illustrationen over artiklen er udarbejdet på baggrund af det lille billede til højre for specifikationerne herover og er ikke et realistisk bud på, hvordan HTC Volantis kommer til at se ud i virkeligheden.
Billedet stammer fra Android Police. Illustrationen over artiklen er udarbejdet på baggrund af det lille billede til højre for specifikationerne herover og er ikke et realistisk bud på, hvordan HTC Volantis kommer til at se ud i virkeligheden.

Skal vi tro på rygtet, så får HTC Volantis en skærm på 8,9” med en opløsning på 2.048 x 1.440 pixel, hvilket svarer til en pixeltæthed på 281 ppi. Den kommende Nexus-tablet får derudover 2 gigabyte RAM, 16 eller 32 gigabyte indbygget lagerplads samt to kameraer på henholdsvis 8 MP og 3 MP.

Mest interessant er det dog, at HTC Volantis vil blive udstyret med en 64-bit Tegra K1-processor fra NVIDIA.

Vægten bliver 427 gram, mens målene bliver 226,3 x 151,9 x 7,9 mm. Enheden bliver fremstillet af aluminium og får altså samme high-end look and feel som HTC’s egen high-end smartphone One M8.

Prisen skulle blive USD 399 for udgaven med 16 gigabyte lager uden 4G/LTE, mens udgaven med 32 gigabyte lager bliver USD 100 dyrere. HTC Volantis kommer også i en version med 4G/LTE, som kommer til at koste minimum USD 600.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top