Computer

Hyldest til Bang & Olufsen fra HP.
forfatter

Bang & Olufsen har fejret sin egen fødselsdag ved at relancere en række af sine mest populære produkter i gyldne jubilæumsudgaver (nå ja, og så har de desuden også lavet en helt ekstremt vild højttaler). Men nu tager også HP del i festen. De gør de ved at lave to særlige udgaver af deres i forvejen flotteste bærbare computere.

HP Spectre x360 er en 13,3″ ultrabook, som i anledning af jubilæet har fået en overhaling i hardwaren, samt kobberhængsler på skærmen som en hilsen til 90-års jubilaren.

I samme serie findes HP Spectre x2 (artikelbilledet herover). Metaltastaturet kan tages af, så man kan vælge mellem en kompakt tablet eller en mere produktiv pc. Lyden er leveret af Bang & Olufsen, og der er højttalere i både tabletten og tastaturet.

Kører 12 timer på en optankning
Spectre x360, der trods navnet ikke har noget at gøre med den nye James Bond-film, har fået et ultratyndt design, lang batterilevetid, hurtige starttider og forbedret Wi-Fi. “Motoren” er en 6. generations Intel Core i5- eller i7-processorer, og disken er en SSD på op til 512 GB. HP Spectre x360 har Quad HD-skærm, vejer 1,4 kg, har en tykkelse på 15,9 millimeter og kan køre i op til 12 timer.

Spectre x360 er designet som en hilsen til B&O. Foto: HP
Spectre x360 er designet som en hilsen til B&O. Foto: HP

Pc’en kan skilles ad
Efter Microsofts overraskende lancering af Surface Book myldrer det i disse dage frem med bærbare pc’er, hvor skærmen kan tages af. HP Spectre x2 er en i følge pressemeddelelsen beregnet for folk, der vil have tabletfunktionalitet uden at gå på kompromis med produktiviteten.

Tabletten vejer 0,8 kg og har en tykkelse på kun 8 millimeter og en batterilevetid på op til 10 timer. Sætter man metaltastaturet på, kommer vægten op på 1,22 kg, og tykkelsen 13,15 millimeter.

Processoren er en 6. generations Intel Core M-processorer. Der er indbygget SSD på op til 256 GB. Touchskærmen på 12″ er Full HD (1.920 x 1.280). Der er to USB 3.0 Type-C-porte til opladning, skærmforbindelse og dataoverførsel. Da USB type C stadig er et sjældent syn, følger der en adapter med, så man kan forbinde gængse USB type A-enheder.

Der er tre indbyggede kameraer: Et 5-megapixel fremadvendt kamera til webchat, et 8 Mp bagudvendt kamera til at tage billeder og optage videoer med, samt et Intel RealSense R200 til at optage og aktivere 3D-oplevelser. Lyden er som nævnt leveret af B&O.

HP Spectre x2 leveres med en aktive pen, som man skrive, tegne og navigere med.

Begge maskiner kommer til salg i løbet af november. Spectre x360 koster fra 9.999 kroner. Der foreligger ikke en dansk pris på Spectre x2, men den internationale pris er EUR 1.099.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.