Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

HP tager hatten – og skærmen – af for B&O

Hyldest til Bang & Olufsen fra HP.

Skrevet af / 15/10/2015 - 15:00
HP tager hatten – og skærmen – af for B&O

Bang & Olufsen har fejret sin egen fødselsdag ved at relancere en række af sine mest populære produkter i gyldne jubilæumsudgaver (nå ja, og så har de desuden også lavet en helt ekstremt vild højttaler). Men nu tager også HP del i festen. De gør de ved at lave to særlige udgaver af deres i forvejen flotteste bærbare computere.

HP Spectre x360 er en 13,3″ ultrabook, som i anledning af jubilæet har fået en overhaling i hardwaren, samt kobberhængsler på skærmen som en hilsen til 90-års jubilaren.

I samme serie findes HP Spectre x2 (artikelbilledet herover). Metaltastaturet kan tages af, så man kan vælge mellem en kompakt tablet eller en mere produktiv pc. Lyden er leveret af Bang & Olufsen, og der er højttalere i både tabletten og tastaturet.

Kører 12 timer på en optankning
Spectre x360, der trods navnet ikke har noget at gøre med den nye James Bond-film, har fået et ultratyndt design, lang batterilevetid, hurtige starttider og forbedret Wi-Fi. “Motoren” er en 6. generations Intel Core i5- eller i7-processorer, og disken er en SSD på op til 512 GB. HP Spectre x360 har Quad HD-skærm, vejer 1,4 kg, har en tykkelse på 15,9 millimeter og kan køre i op til 12 timer.

Spectre x360 er designet som en hilsen til B&O. Foto: HP
Spectre x360 er designet som en hilsen til B&O. Foto: HP

Pc’en kan skilles ad
Efter Microsofts overraskende lancering af Surface Book myldrer det i disse dage frem med bærbare pc’er, hvor skærmen kan tages af. HP Spectre x2 er en i følge pressemeddelelsen beregnet for folk, der vil have tabletfunktionalitet uden at gå på kompromis med produktiviteten.

Tabletten vejer 0,8 kg og har en tykkelse på kun 8 millimeter og en batterilevetid på op til 10 timer. Sætter man metaltastaturet på, kommer vægten op på 1,22 kg, og tykkelsen 13,15 millimeter.

Processoren er en 6. generations Intel Core M-processorer. Der er indbygget SSD på op til 256 GB. Touchskærmen på 12″ er Full HD (1.920 x 1.280). Der er to USB 3.0 Type-C-porte til opladning, skærmforbindelse og dataoverførsel. Da USB type C stadig er et sjældent syn, følger der en adapter med, så man kan forbinde gængse USB type A-enheder.

Der er tre indbyggede kameraer: Et 5-megapixel fremadvendt kamera til webchat, et 8 Mp bagudvendt kamera til at tage billeder og optage videoer med, samt et Intel RealSense R200 til at optage og aktivere 3D-oplevelser. Lyden er som nævnt leveret af B&O.

HP Spectre x2 leveres med en aktive pen, som man skrive, tegne og navigere med.

Begge maskiner kommer til salg i løbet af november. Spectre x360 koster fra 9.999 kroner. Der foreligger ikke en dansk pris på Spectre x2, men den internationale pris er EUR 1.099.

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk
Lyd & Billede
Scroll to Top