Search
Generic filters

High-end smart-ur fra Hublot

Men Hublot Big Bang e mangler noget vigtigt.

Jeg måtte tjekke datoen to gange. For det er kun to år siden, vi skrev om Hublot Big Bang Referee 2018 World Cup Rusland, som blev lavet til de 101 dommere til VM i fodbold det år. Det nye Big Bang e fortsætter i samme boldgade, bare uden det russiske flags farver og de særlige dommerfunktioner.

For dem, der ikke ved det, så er Hublot en relativt ny schweizisk urproducent (sammenlignet med f.eks. Breguet fra 1775 og Blancpain fra 1735) og blev grundlagt i 1980 af italienske Carlo Crocco. Navnet Hublot fik han fra det franske ord for et koøje på et skib.

(Foto: Hublot)

En detalje, der ikke bør gå upåagtet hen, er at Big Bang e kommer med otte kunstnerisk udformede urskiver designet af Marc Ferrero. De kan udskiftes efter behag eller programmeres til automatisk at skifte hver tredje time.

Men nok om det. Big Bang e er på ingen måde en direkte konkurrent til Apple Watch eller Huawei GT2e (test på vej), lige så lidt som et almindeligt Big Bang er en konkurrent til et Citizen-kvartsur. Hublot har altid henvendt sig til high-end markedet, og da VM-uret blev lanceret til 5.000 dollars i 2018, var det Hublots billigste ur.

Det nye Big Bang er mindre (og pænere). Det måler 42 mm i diameter, og urkapslen fås i titanium eller sort keramik. Under AMOLED-skærmen med en diameter på 30,8 mm sidder en to år gammel Snapdragon Wear 3100-processor på 1, 09 GHz, som kører Google Wear OS.

I sig selv ikke særlig imponerende, men det generer næppe Hublots kunder.

(Foto: Hublot)

Big Bang e kan både bruges med Android-mobiler og iPhones og har de mest almindelige smart-funktioner om bord, såsom accelerometer, gyroskop, mikrofon, lyssensor og optisk sensor. Smart-funktionerne kan styres med urets krone.

Uret er ikke voldsomt vandtæt: 30 meter, siger Hublot, hvilket er tyndt for et sportsur, og det har heller ikke GPS. Dér røg Strava-understøttelsen! Batterilevetiden er opgivet til én dag, før man skal oplade, hvilket tager to en halv time.

Og så er der prisen. Som er 4.900 schweizerfranc for titaniumudgaven og 5.500 schweizerfranc for den i sort keramik, hvilket svarer til henholdsvis 34.000 og 38.000 kroner.

(Foto: Hublot)
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Kompakt high-end med kræfter nok.
  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.