annonce

Her er verdens hurtigste router

Computer

Den klarer 4,6 Gb/s på wi-fi!

Foto: TP-Link
annonce

TP-Link Talon AD7200 er efter sigende verdens hurtigste internetrouter med trådløse hastigheder på op til 4.600 Mb/s. Dette er takket være den nye standard 802.11ad, som er meget hurtigere end den nuværende ac-standard.

Bemærk, at ad-standard ikke er efterfølger til ac, men et supplement. Hvor ac bruger 5 GHz-båndet, øger ad frekvensen til hele 60 GHz! Dette øger den potentielle hastighed dramatisk, men samtidig bliver rækkevidden langt kortere. Det er med andre ord ikke det frekvensbånd, du vil bruge, hvis routeren står i bryggerset, og man sidder og surfer på nettet i stuen på en anden etage.

Til gengæld vil ad-standarden være fremragende, hvis du sidder i samme rum som routeren, altså når vores gadgets hen ad vejen kommer til at understøtte den. Og det vil helt sikkert ske med den næste generation af mobiltelefoner, bærbare computere og smart-tv’er, hvilket betyder, at du problemfrit vil kunne streame Ultra HD-opløst video trådløst fra din mobiltelefon til dit tv.

Parallelt med ad-båndet unerstøtter Talon AD7200 de “gamle” 5 GHz og 2,4 GHz, så den også er kompatibel med enheder, der understøtter 802.11ac og 802.11n, og enheder, der er uden for 60 GHz-båndets dækning. Hastighederne er op til 1733 Mb/s ved 5 GHz og 800 Mbps ved 2,4GHz, dvs. en samlet trådløs transmission på 7,133 Mbps, som TP-Link runder op til 7.200.

32 antenner
Routeren har ikke mindre end 32 indbyggede antenner, og sikrer, at dine tilsluttede produkter automatisk bliver tildelt det bedste bånd, så du får det mest stabile netværk, uanset hvad der er tilsluttet. Den understøtter MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output), hvilket kort sagt betyder, at den har bedre overblik over mange tilsluttede enheder på samme tid, og giver dem en stabil og hurtig Wi-Fi-forbindelse.

Dette bliver stadig vigtigere i vores trådløse liv.

TP-Link Talon AD7200 koster 2.690 kroner, og vil være tilgængelig i oktober.

annonce

tp-link.com

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Grafikkrig: AMD har en ny kortgeneration klar til sommerens Computex. Men får vi også Nvidia RTX 3080 at se?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

6 billige trådløse bordhøjttalere

Praktiske trådløse højttalere til hjemmet, der giver valuta for pengene.