TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Her er verdens hurtigste router

Den klarer 4,6 Gb/s på wi-fi!

TP-Link Talon AD7200 er efter sigende verdens hurtigste internetrouter med trådløse hastigheder på op til 4.600 Mb/s. Dette er takket være den nye standard 802.11ad, som er meget hurtigere end den nuværende ac-standard.

Bemærk, at ad-standard ikke er efterfølger til ac, men et supplement. Hvor ac bruger 5 GHz-båndet, øger ad frekvensen til hele 60 GHz! Dette øger den potentielle hastighed dramatisk, men samtidig bliver rækkevidden langt kortere. Det er med andre ord ikke det frekvensbånd, du vil bruge, hvis routeren står i bryggerset, og man sidder og surfer på nettet i stuen på en anden etage.

Til gengæld vil ad-standarden være fremragende, hvis du sidder i samme rum som routeren, altså når vores gadgets hen ad vejen kommer til at understøtte den. Og det vil helt sikkert ske med den næste generation af mobiltelefoner, bærbare computere og smart-tv’er, hvilket betyder, at du problemfrit vil kunne streame Ultra HD-opløst video trådløst fra din mobiltelefon til dit tv.

Parallelt med ad-båndet unerstøtter Talon AD7200 de “gamle” 5 GHz og 2,4 GHz, så den også er kompatibel med enheder, der understøtter 802.11ac og 802.11n, og enheder, der er uden for 60 GHz-båndets dækning. Hastighederne er op til 1733 Mb/s ved 5 GHz og 800 Mbps ved 2,4GHz, dvs. en samlet trådløs transmission på 7,133 Mbps, som TP-Link runder op til 7.200.

32 antenner
Routeren har ikke mindre end 32 indbyggede antenner, og sikrer, at dine tilsluttede produkter automatisk bliver tildelt det bedste bånd, så du får det mest stabile netværk, uanset hvad der er tilsluttet. Den understøtter MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output), hvilket kort sagt betyder, at den har bedre overblik over mange tilsluttede enheder på samme tid, og giver dem en stabil og hurtig Wi-Fi-forbindelse.

Dette bliver stadig vigtigere i vores trådløse liv.

TP-Link Talon AD7200 koster 2.690 kroner, og vil være tilgængelig i oktober.

tp-link.com

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.