TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Google hvad-for-et-glas?

Google har i al stilhed visket sporene af Google Glass væk.

forfatter
Publiceret 26/01/2016 - 12:17

Som de fleste stadig vil kunne huske, prøvede Google for ikke særlig længe siden at overbevise hele verden om, at vi alle i fremtiden ville gå rundt med en digital monokel, der serverede os informationer direkte på nethinden. Google Glass kørte som et forsøgsprojekt i flere år, hvor vi så, hvordan for eksempel New Yorks politi testede opfindelsen.

Og så blev der stille. For et år siden, i januar 2015, trak Google prototypen væk fra markedet. Men der kom ikke nogen færdig udgave i stedet. Måske var det prisen på 10.000 kroner, der gav dødsstødet for privatudgaven af Google Glass, eller måske var det beskyldninger om krænkelse af privatlivets fred, da brillerne indeholdt videokamera og internetforbindelse. Eller fik indretningen bare dens bærer til at se en tand for nørdet ud. Hvorom alting er, kom der aldrig en forbrugerversion af Google Glass på gaden.

Nu har Google gjort skrinlægningen komplet ved at lukke sine Google Glass-relaterede konti på Twitter, Instagram og Google+.

Man kan dog stadig søge på Google efter Google Glass, og übernørd-brillen lever formelt stadig som professionelt produkt, hvor chefudvikleren af iPhone og iPod, Tony Fadell, har tilbudt at videreudvikle brillen. Så måske får vi den at se igen – en skønne dag.

 

Google Glass, smart glasses under development by Google are seen in handout photo
Foto: Google

Kilde: Gizmodo

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend