Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Google forenkler internetopkoblingen

Ny router skal være hurtig, men stadig virkelig nem at bruge.

Skrevet af / 25/08/2015 - 10:40
Google forenkler internetopkoblingen

Meget få af os er seriøst interesserede i at bruge tid på at rode med indstillingerne i vores trådløse internetrouter. For de fleste af os er det en grim boks, som vi fik sammen med abonnementet – og den skal bare fungere. Men i virkeligheden volder routere ofte besvær, som vi ikke ved, hvordan man løser.

Google har en indlysende interesse i at få så mange som muligt af os online, så de kan tjene penge. De har derfor lavet en omfattende undersøgelse af, hvordan vi bruger vores router, og hvad folk mener er problemet med deres nuværende enhed.

Google-OnHub
Foto: Google

De opdagede, at mange gemmer routeren bag skabslåger eller sætter den på gulvet. Det er et problem, fordi det forværrer modtagelsen og giver lavere hastighed. De konkluderede også, at de fleste ikke har en anelse om, hvordan man konfigurerer en router eller opdager fejl.

Resultatet er en nyudviklet router, kaldet OnHub. For det første har Google forsøgt at gøre den så neutralt udseende, at den kan få lov at stå frit fremme. På toppen er der en diskret ring af lys, som med forskellige farver angiver, om alt er ok, eller der er et problem.

På indersiden er der hele 13 antenner, som automatisk skulle give dig bedre modtagelse og hastighed. Desuden er den fyldt med den nyeste teknologi og støtte for alle moderne standarder. Og den opgraderes jævnligt, uden at du selv behøver at gøre noget.

onhub-app
Foto: Google

Det bedste af det hele er måske, at alting kan styres med app’en Google On, som skulle være let at forstå. Her vises i hverdagssprog de mulige problemer, og hvordan du løser dem.

Indtil videre kan OnHub kun købes i Nordamerika, men som det var tilfældet med Chromecast, forventer vi, at den snart vil dukke op her.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top