Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Første computerskærm med Quantum Dot

Så er Quantum Dot-teknologien nået ud på skrivebordet. Philips er først.

Skrevet af / 15/03/2016 - 16:29
Første computerskærm med Quantum Dot

De såkaldte kvanteprikker (Quantum Dots) har givet mere kontrast og bedre farver i de bedste fjernsyn fra LG og Samsung. Nu kommer teknologien til computerskærmen.

MMD, firmaet bag Philips-skærme, præsenterer verdens første pc-skærm med Quantum Dot Color teknologi. Den nye 27″ 276E6ADS leverer i følge pressemeddelelsen levende, ensartede og virkelighedstro farver.

Quantum Dot Color giver over 30% mere farve end traditionelle sRGB LED-skærme, uden at det koster en formue ekstra. Og som en bonus er der besparelser at hente på energiregningen, da den bruger 25% mindre energi.

Opløsningen er Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixels) og betragtningsvinklen 178 grader.

Den nye skærm er i butikkerne fra marts, og prisen bliver 2.399 kroner.

Philips

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top