TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ekstern disk med SSD

Eksterne diske er fikse til backup, men ofte sløve i optrækket. Det er Samsungs nye ikke, da den er baseret på en lynhurtig SSD.

Imens SSD-drev langsomt, men sikkert er ved at udkonkurrere de gammeldags, mekaniske harddiske i bærbare computere, har eksterne drev indtil nu været baseret på konventionelle diske. Her vejer kapacitet og pris nemlig tungt.

Samsung Portable SSD T3 tilbyder nu lagerplads op til 2 TB helt uden bevægelige dele. Det er ikke mindst interessant til video i 4K-kvalitet, som stiller store krav til hurtigere dataoverførsel og større lagringskapacitet. T3 har læse- og skrivehastigheder på op til 450MB/s via USB 3.1.

Let og solid
SSD-disken er kompakt, let og solid. Størrelsen er som et kreditkort og vægten blot 51 gram. Med et stødsikkert metalcover og indre styrtbøjle kan T3 modstå op til 15.000 G, og angiveligt  overleve et fald på op til to meter.

Samsung Portable SSD T3 får i størrelser fra 256 GB til 2 TB, og den vil være i butikkerne i løbet af februar 2016.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.