TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

DisplayPort 1.4 støtter 8K UHD-opløsning

Inkluderer både Thunderbolt 3 og USB Type-C.

DisplayPort-kablet er blevet standardforbindelsen mellem computer og den digitale monitor. Den er mere stabil end HDMI og har lavere forsinkelse, hvilket gør den mere velegnet til computerspil og andre opgaver, der kræver lynhurtig og problemfri interaktion mellem brugeren og hvad der sker på skærmen.

Den kommende version 1.4 af DisplayPort vil understøtte både Thunderbolt og den nye USB type-C, så den bærbare computer kun får brug for ét stik. Opløsningen gør kort proces med HDMI 2.0, da den understøtter 8K-videoopløsning, eller hele 7.680 x 4.320 pixels ved 60 Hz opdateringshastighed og support for udvidet gråtoneskala og dybere farver med HDR (High Dynamic Range).

Uanset at der ikke i dag findes tilgængeligt videomateriale i denne ekstreme opløsning, giver det mening på en computerskærm, hvor man for eksempel kan redigere video på skærmen i fuld 4K-opløsning, uden at det fylder mere en fjerdedel af skærmpladsen.

Hvis du går ned til 4K-opløsning, kan skærmens opdateringsfrekvens øges til 120 Hz.

Hvornår DisplayPort 1.4 rulles ud er uvist. Den “gamle” version 1.3 er først nu begyndt at blive udbredt på de fleste computere, så vi skal nok ruste os med tålmodighed.

Kilde: VESA

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.