Search
Generic filters

CES 2019: Verdens (måske) tyndeste skærmramme fra Asus

Med to nye supertynde ultrabooks i ZenBook-serien gør Asus klar til det nye år.

På CES-messen har taiwanesiske Asus netop løftet sløret for to ultrabooks på henholdsvis 13,9″ og 14″ – navngivet ZenBook S13 UX392 og ZenBook 14 UX431. Og af de to er det helt afgjort ZenBook S13, der er den mest opsigtsvækkende nyhed!

Hvis man ser stort på firmaets egne rosende ord, som omtaler ZenBook S13 som en “sand kombination af skønhed og styrke”, så er det alligevel oprigtigt imponerende, at Asus ved hjælp af en ultratynd skærmramme har haft held med at få indbygget en skærm på 13,9″ i en krop, der egentlig er beregnet til en skærmstørrelse på 13,3″.

Asus blærer sig da også med, at computerens 97% “screen-to-body ratio” er en ny verdensrekord, og selvom vi ikke umiddelbart kan hverken be- eller afkræfte dette, så er det unægteligt imponerende. Fakta er, at ZenBook S13 vil få et skærmareal, der er omtrent 10% større end på tilsvarende 13″-ultrabærbare til trods for, at maskinen blot vejer 1,1 kg og i alt måler 316 x 195 x 12,9 mm, hvilket eksempelvis er både tyndere og smallere end Apples MacBook Air 2018 med 13,3″ skærm, som vi testede lige før jul.

Asus ZenBook S13 UX392. Foto: Asus

Konfiguration fra en helt anden vægtklasse

Sit slanke ydre til trods bliver Asus ZenBook S13 ikke nogen letvægter. På en eller anden måde har Asus nemlig klaret, at få presset et Nvidia GeForce MX150 grafikkort ind på den begrænsede plads. Så at tage sig et slag Fortnite eller Minecraft på farten bliver altså ikke noget problem.

Samtidig drives hele herligheden af Windows 10 samt af Intels nyeste 8. generation Core i7 eller i5 quad-core processor, og den ultrabærbare bliver udstyret med 1 TB SSD lager og 16 GB RAM. Et batteri på 50Wh sørger i følge Asus for en batteritid på op til 15 timer.

Der er heller ikke sparet på forbindelserne til omverden. Mens mange andre tynde ultrabærbare kun byder på USB-C kommer ZenBook S13 både med 2 x USB-C og med en standard USB 3.1 Type A-port. Dertil kommer et 3,5-mm jackstik og en port til microSD-kort.

Prisen kender vi ikke endnu, men mon ikke den kommer til at læne sig op ad prisen på den nuværende model i serien, ZenBook S, som pt. koster knap 11.000 kroner? Til gengæld ved vi, at Asus forventer at lancere modellen i de danske butikker i løbet af foråret.

annonce

Asus ZenBook 14 UX431

Den anden ZenBook-nyhed fra Asus på CES-messen, ZenBook 14 UX431, bliver formentlig lidt billigere, hvis den ellers læner sig op ad den nuværende model, ZenBook 14 UX433, som vi regner med at teste i løbet af januar måned.

annonce

ZenBook 14 UX431 kommer med 14″ skærm, op til 8. generation Intel Core i7 processor, op til GeForce MX150 GPU, op til 16 GB RAM og op til 1 TB SSD lager. Ligesom ZenBook S13 har den USB-C, USB 3.1 Type A og tilmed en god, gammeldags USB 2.0-port. Den vejer knap 1,45 kg og som noget specielt kommer ZenBook 14 med et numerisk tastatur, som efter behov lyser op på touchpad’en under tastaturet.

Asus regner med at ZenBook 14 UX431 rammer de danske butikker i årets første kvartal.

Asus ZenBook 14 UX431 med numerisk tastatur på touchpad’en. Foto: Asus

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  McIntosh MC1502 og C22 Mk V pirrer sanserne.
  Logitechs nye rat og pedaler er som skabt til semiprofessionelle hjemme-racerkørere!
  Samsungs nyeste smartphone er netop landet i testlaboratoriet, og vi kunne ikke vente med at pakke den ud.
  Rejsevenligt entusiastkamera.
  IONIQ bliver et dedikeret undermærke for elbiler, og den første bliver den kompakte SUV IONIQ 5.
  Det kan godt være, at vi lever i de bedste af alle gadget-tider, men hvorfor stille sig tilfreds med virkeligheden, når fantasiens verden har så meget mere at byde på?
  Men kun hvis du har en Samsung-mobil.
  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene

  MSi MAG272CQR

  Vejl.pris 3390 kr Biografoplevelse til dine spil
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link