TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Brug dit Swatch-ur som betalingskort

Verdens største urproducent, Swatch, og betalingskortselskabet Visa lancerer trådløs betaling i Europa.

Til at begynde med lanceres Swatch Bellamy med NFC-betaling i Schweiz. Det sker i januar 2016. Uret koster USD 90 (ca. 650 kroner), og bruger Near Field Communication – NFC – så man kun behøver at holde uret ind mod en NFC-udstyret betalingsterminal for at betale for sine varer.

Swatch har allerede lanceret uret i Kina, hvor det kan bruges med Union Pay, imens schweizerene vil kunne bruge det som Visakort.

Foto: Swatch
Swatch-direktør Nicolas Hayek demonstrerer trådløs betaling med Swatch-ur. Foto: Swatch

Uret leveres som sædvanligt for Swatch i flere farver i plastic, og modellen er opkaldt efter den amerikanske forfatter Edward Bellamy, som allerede i 1888 forudsagde, at man i fremtiden ville komme til at betale med kredit- og betalingskort – i bogen “Looking backward 2000-1887”.

Swatch Bellamy er ikke det eneste Swatch-ur med smart-funktionalitet. I 2016 lanceres flere nye ure med smart-funktioner. Swatch Touch Zero Two lanceres ved Sommer-OL i Rio i 2016, og bliver det andet smarte ur efter Zero One – som egentlig er et træningsur. Og det er i følge Swatch kun begyndelsen.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.