Droner

Mesteren i droner til almindelige forbrugere er klar med to nye produkter.
forfatter

På den netop overståede CES-messe i Las Vegas havde franske Parrot, som vi tidligere har rost for dronerne AR.Drone 2.0 og Bebop, to helt nye droner på programmet.

Bebop 2 er opfølger til sidstnævnte, og byder som den største nyhed på helt op til 25 minutters flyvning på én opladning af det medfølgende batteri. Forgængeren kunne ikke klare mere end 11 minutters flyvning på en opladning, så det er en voldsom forbedring, der er tale om.

Parrot Bebop 2. Foto: Parrot
Parrot Bebop 2. Foto: Parrot

Det indbyggede fiskeøjekamera på 14 MP kan optage video i Full HD-opløsning. Indbyggede sensorer – herunder en trykmåler, et 3-akset gyroskop, et 3-akset accelerometer og GPS samt GLONASS – sørger for at hjælpe brugeren med at styre flyvningen af dronen, som kan flyve op til 60 km i timen, hvis vi skal tro på Parrots pressemeddelelse.

Bebop 2 kan allerede købes nu og koster cirka 4.500 kroner.

Parrot Disco er derimod et helt nyt koncept fra Parrot. Nuvel, der er selvfølgelig tale om en drone, men så hører lighederne med tidligere drone-produkter fra firmaet også op.

Parrot Disco. Foto: Parrot
Parrot Disco. Foto: Parrot

Disco er nemlig vingeformet og kan flyve vanvittige 80 km i timen og kan ikke, som ellers alle forgængerne kunne, styres med en app på din smartphone. Du skal have fat i Parrots “Skycontroller” eller en almindelig fjernbetjening til fjernstyrede fly for at kunne lege med Disco, der kan holde helt op til 45 minutter på én opladning af det medfølgende batteri.

Foto: Parrot
Foto: Parrot

På grund af sin form kan Parrot Disco ikke “hænge i luften”, men er konstant nødt til at bevæge sig fremad.

En pris kender vi ikke, og Parrot har ikke sagt andet om en mulig lanceringsdato, end at det bliver i løbet af 2016.

Se video fra Parrot om udviklingen af Disco herunder:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.