Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Apple Watch får første ansigtsløftning

Watch OS 2 kommer om en uge.

Skrevet af / 09/09/2015 - 20:03
Apple Watch får første ansigtsløftning

Første gang vi fik et glimt af Watch OS 2.0 var i forsommeren i forbindelse med Apples årlige udviklerkonference, WWDC.

Nu er opdateringen til Apple Watch lige på trapperne, og ejere af det bedst sælgende smart-ur i verden kan se frem til en hel vifte af nye funktioner.

Watch-3Up-WatchOS2-3rdParty
Foto: Apple

Time Travel giver brugeren et hurtigt overblik over dagen. Man drejer blot på urets digitale krone, og får så præsenteret en kronologi over aftaler, begivenheder, etc. Meget lig den tidslinie, som producenten Pebble har lanceret til sine smart-ure.

Time Travel på Apple Watch. Foto: Apple
Time Travel på Apple Watch. Foto: Apple

Mange Apple Watch-brugere vil sikkert glæde sig over, at Facebook Messenger får sin egen app på uret, så man ikke blot får en notifikation, når man modtager en Facebook-besked, men kan læse beskeden og svare på den via humør-ikoner eller stemmebeskeder. Præcis som det hele tiden har været tilfældet med iMessage-beskeder.

Facebook Messenger kommer snart til Apple Watch. Foto: Apple
Facebook Messenger kommer snart til Apple Watch. Foto: Apple

I det hele taget åbnes der med Watch OS 2 op for, at tredjeparts-udviklere kan lave apps til Apple Watch. Der findes allerede rundt regnet 10.000 apps til platformen, men med opdateringen kan vi regne med at se et hav af nye apps, som drager nytte af de nye muligheder for, at tredjeparts-apps kan afspille video på uret, tilgå mikrofonen og meget mere.

Foto: Apple
Foto: Apple

For eksempel præsenterede Apple i forbindelse med lanceringen en ny app ved navn iTranslate, som kan oversætte det talte ord i realtid blot ved at lytte til, hvad man siger til uret!

Watch OS 2 bliver tilgængeligt den 16. september samtidig med en række nye Apple Watch-modeller – herunder sports-modeller i guld og rødguld fremstillet af anodiseret aluminium. Der kommer også en model i rustfrit stål med rødt armbånd – den såkaldte Product Red-serie, hvor Apple sender en del af omsætningen til AIDS-forskning.

Foto: Apple
Foto: Apple
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top