Nyhed

Vidvinkel og telezoom

To savnede zooms til Panasonics full-frame-kameraer.

De sagde for et år siden, at der ville komme flere objektiver til full-frame-kameraerne i Lumix S-serien. Vi har allerede testet flere af dem, og snart skal vi se på de to nye objektiver.

Det ene er en vidvinkelzoom, kaldet Lumix S Pro 16-35 mm F4. Objektivet er relativt kompakt og vejer kun 500 gram. Længden er nøjagtig 10 cm, og det tager 77 mm filtre.

(Foto: Panasonic)

Vidvinkelzoomen er vejrbeskyttet, og nærgrænsen er opgivet til 25 cm. Rimelig godt, faktisk. Indvendig sidder der 12 linse-elementer, heriblandt et ED-element, to såkaldte Ultra-High Refractive Index-elementer (UHR) og tre asfæriske elementer. En temmelig kostbar og kompleks konstruktion altså.

(Foto: Panasonic)

Den meget større Lumix S Pro 70-200 mm F2.8 OIS er en lysstærk telezoom med optisk billedstabilisering, der fungerer sammen med kameraets billedstabilisering, op til syv eksponeringstrin faktisk.

Telezoomen vejer 1,57 kg og har hele 82 mm filterfatning, en nærgrænse på én meter og selvfølgelig vejrbeskyttelse. Indeni sidder der intet mindre end 22 linse-elementer, hvilket forklarer noget af vægten og – ikke mindst – prisen.

Pro 70-200 mm F2.8 vil koste ca. 22.000 kroner, mens den kompakte vidvinkelzoom Pro 16-35 mm F4 vil koste ca. 12.000 kroner. Ingen af dem kommer i salg før 2020.

Med disse to er antallet af objektiver til Panasonics full-frame-kameraer oppe på seks:

Panasonic siger også, at de vil lancere 11 eller flere objektiver til S Pro-kameraerne inden marts 2021.

Les videre
Exit mobile version