TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Verdens første kompakte fullframe

Se godt på Sony RX1. Det er verdens første digitale kompaktkamera med fullframe billedsensor. Og det dyreste....

forfatter
Publiceret 13/09/2012 - 12:06

For ikke at sige det eneste. RX1 ser ud som et lidt heftigt kompaktkamera, men er meget større og omtrent lige så stort som et kompakt systemkamera.

Fullframe defineres af, at billedsensoren er lige så stor som på et traditionel 135-film eller 35 mm film, som det også kaldes. Altså 24 x 36 mm. Fordelen ved fuldformatet er muligheden for at sprede flere lyssensorer på en større flade uden at risikere billedstøj – i samme grad som mindre billedsensorer, men tilsvarende mange megapixels.Objektivet har egen drejelig ring til fokus, en stor blændeåbning i tredjedels trin, fra blænde f2.0 til f22 og makroindstilling.

Kameraet er bygget op omkring en tilsvarende 24,3 megapixels CMOS billedsensor, som systemkameraet Alpha 99, med et Carl Zeiss Sonnar T* 35mm f2.0 objektiv. Som ikke er udskifteligt. Men har 20 cm nærgrænse.Objektivet bruger en såkaldt advanced aspherical lens, med et sjældent avanceret asfærisk linseelement, hvor hensigten er at fjerne strølys, reducere kromatiske fejl og give jævnere skarphed.

Billedsensoren er den samme som på Sony Alpha 99, men uden det samme fokussystem og med en unik Bionz billedprocessor.

RX1 vejer 482 gram og har alle de funktioner, man forventer af et prof-kamera, selv et kompaktkamera, og bør være et udmærket rejsekamera, til reportager for eksempel, hvor lysforholdende er varierende, og et kompakt kamera med høj billedkvalitet og lysstyrke er en fordel.Foruden muligheden for at lagre 14-bits råfiler til efterbehandling, har kameraet noget Sony kalder Pixel Super Resolution, hvor man kan forstørre billedet uden digital zoom for at opnå en slags telekonvertereffekt på 1,4 eller 2 x forstørrelse.Sony RX1 koster ikke mindre end 24.000 kroner (!) og er til salg fra december 2012. Testen læser du her på lydogbillede.dk.

Fra pressemeddelelsen:

  • Fuldformats fotografering i et kompaktkamera, som er betydelig mindre og lettere end hvilken som helst DSLR
  • Exmor CMOS billedsensor med 24.3 effektive megapixels for fejlfri og detaljerig fotografering og full HD-video
  • Carl Zeiss Sonnar T* 35mm F2 objektiv med makromodus og 20 centimeter nærgrænse
  • Ekstremt højt ISO-område med ISO 100-25600
  • Intuitive manuelle funktioner med blændestyring og fokusringe
  • Nye Multi Interface Shoe gør, at kameraet er kompatibelt med valgfrit tilbehør som blitz, optisk- og elektronisk søger

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend