Search
Generic filters

Vejrtæt folkekamera

Det er fristende at kalde Panasonic Lumix G80 et kamera for alle og enhver, for her får man det meste.

Tag for eksempel video. I Lumix G80 kan vælge mellem 4K- og  HD-video, og du kan hente 8 MP-stillbilleder ud fra 4K-optagelser. Her kan man vælge mellem 30 billeder i sekundet og finde præcis det ønskede billede.

Panasonic fremhæver video, men endnu mere interessant er måske den nye dobbelte billedstabilisator, som kombinerer optisk stabilisering i objektivet med indbygget stabilisering af billedsensoren. Det bedste af to verdener, mener Panasonic, som siger, at billedstabilisering fungerer over et endnu bredere brændviddeområde, når man kombinerer optisk (i objektivet) med mekanisk (i kameraet) billedstabilisering.

Foto: Panasonic
Foto: Panasonic

Kameraet har både en drejelig touchskærm og en søger med høj opløsning (2,36 Mp), og kamerahuset er vejr- og støvtæt. Så du kan roligt tage kameraet med overalt.

Lumix G80 er til salg fra oktober, enten sammen med en kompakt 12-60 mm F3.5-5.6 zoom til en pris på 8.999 kroner, eller med en 14-140 mm zoom for dem, der har brug for at få tingene mere på afstand.

Begge objektiver er selvfølgelig også vejrtætte, og fungerer med kameraets dobbelte billedstabilisator.

Med den kommende batterigreb DMW-BGG1 som ekstraudstyr kan du bruge to batterier og udvide optagetid og antallet af billeder indtil næste opladning. Og det giver tilmed også et bedre greb ved optagelse i protrætformat. Især med længere zoomobjektiver.

Fem andre højdepunkter:

 • 4K Live-beskæring
 • Realtime HDMI-videostreaming under optagelse
 • 3,5 mm mikrofonindgang
 • Ny Focus Bracketing og Aperture Bracketing
 • Gamma-indstillinger for videooptagelse i Creative Video Mode
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Chat-funktionen, der fungerer på tværs af de to apps, bliver nu officielt gjort tilgængelig for alle brugere.
  Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nu.
  Frit valg på lyseffekter og fire forskellige optagekarakteristikker.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbejde med e-sportsmestrene i Astralis. Vil have gaming-hovedsæt klar til foråret.
  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.