Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Vanvittig opløsning på 400 Mp

Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!

Av min arm! Mens de fleste af os tænker, at 24 megapixel er rigeligt til det meste, er det altid muligt at finde kameraer med endnu højere opløsning. For der er altid nogle, der vil have mere, og 40-50 megapixel foretrækkes af bl.a. landskabsfotografer.

Men hvad med 102 megapixel? Heller ikke nok? Fujifilm GFX100 er måske det bedste kamera, vi har testet, og hvis 102 megapixel ikke er nok, kan det nu tage billeder, der sættes sammen til hele 400 megapixel.

Jep, 400 megapixel. Det sker ved, at kameraet tager 16 billeder i hurtig rækkefølge med Pixel Shift, hvor billedchippen bevæges af billedstabiliseringen i kameraet, som så gemmer 16 billeder i 16 bit raw-format.

Det kaldes Pixel Shift Multi-Shot, og kameraet gemmer RGB-pixelinformationen i de røde, grønne og blå pixels hver for sig, hvilket ud over den ekstreme opløsning også skal give ekstrem farvegengivelse.

Kameraet skal opdateres først, men det er gratis, og ny firmware (Firmware Ver. 3.00) kan downloades her. Derefter skal man downloade programmet Pixel Shift Combiner, der er tilgængeligt her til både PC og Mac. Og så er det bare ud og finde motiver, der fortjener en opløsning på 400 megapixel.

Pixel Shift Combiner sætter de 16 billeder sammen til én 400 megapixel DNG-RAW billedfil, som kan konverteres til ens foretrukne filformat i Capture One eller Photoshop.

Annonce

 

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!

Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!

Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!

Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!

Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!

Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!

Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!

Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.