TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Store features i lille drone

DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.

forfatter
Publiceret 11/05/2022 - 13:00
Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.

DJIs droner skriver vi ofte om, og vi har testet mange af dem. Men de fleste droner er forholdt de færreste, da der kræves tilladelse til at flyve dem.

Det gælder ikke DJI Mini 3 Pro, som er så lille og let, at den ikke er omfattet af samme strenge EU-regler som hovedparten af firmaets droner. Den vejer nemlig under 250 gram, hvilket betyder, at den kan benyttes i miljøer, hvor større droner normalt kræver særlige tilladelser, herunder i bymiljøer og indendørs. Det giver helt nye muligheder til dronefotografen.

IMG 20220510 142124
EU-reglerne for droneflyvning er omfattende, men DJI Mini 3 Pro er så lille, at den må flyves næsten alle steder – og af alle. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

Samme funktioner som større droner

Det er ikke den første hobbydrone fra DJI med en vægt under 250 gram; det siger sig selv ud fra modelnummeret. Men DJI Mini 3 Pro har har fået nogle funktioner, der adskiller den fra forgængeren, DJI Mini 2. På kamerasiden har den fået en bedre billedsensor med større følsomhed – og dermed mindre støj. Og takket være en indbygget roterbar gimbal, kan der optages kunstskud i nye vinkler. Optikken kan endda roteres 90 grader, så de, der måtte have lyst til at  filme højkantsvidoer kan gøre det uden tab af opløsning.

På sikkerhedssiden har DJI Mini 3 Pro fået atomatisk undvigelse af forhindringer. Det er en funktion, der hidtil har været forbeholdt større drone. Men den lyder som en fremragende ide, da den lille lommehelikopter kan flyve op til seks kilometer væk!

DJI Mini 3 Pro har en flyvetid på 34 minutter på en opladning, og kan købes med eller uden Smart Controller (fjernbetjening), som gør det mulig at slippe for at bruge sin smartphone til at styre dronen.

DJI RC Control Sticker Hover
DJIs fjernbetjening giver flere muligheder – og frihed for mobilen. (Foto: DJI)

Livevideo fra seks kilometers afstand

DJI hævder at have markedets mest avancerede videotransmissionssystem, som gør det muligt at livetransmittere 1080p-video med 30 billeder i sekundet på afstande helt op til 6 kilometer.

Mastershot-funktionen kan hjælpe særligt nybegyndere inden for dronefotografering. Her kan vælge sit motiv – og lade dronen klare resten med avancerede flyvninger og automatisk sammenklipning til færdige filmsekvenser.

Fakta

 • Maksimal flyvehøjde: 4000 meter.
 • Maksimal flyvetid: 34 minutter (standardbatteri)
 • Maksimal hastighed: 16 m/s (S-tilstand), 10 m/s (N-tilstand), 6 m/s (C-tilstand)
 • Maksimal flyvedistance: 18 km
 • Maksimal vindmodstand: 29 til 38 km/t (niveau 5)
 • Trådløst internet: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth: 5.2
 • Driftstemperatur: 0 til 40°C
 • Navigation: GPS+Galileo+ BeiDou
 • Sensor: 0,8″ CMOS/effektive pixels: 48 MP
 • Objektiv: FOV: 82,1/Tilsvarende format: 24 mm – Blænde: f/1,7/Rækkevidde: fra 1 m til ∞
 • Video: 4K/2,7K/FHD/Slow Motion: 1920 x 1080
 • QuickShot: Dronie, Raket, Cirkel, Spiral, Asteroide, Boomerang

Hvad DJI Mini 3 Pro kan i praksis, får vi snart at se, da vi vender tilbage med en test.

Herunder ses en video fra pressedemonstrationen i København. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B:

Tilgængelighed og pris

De avancerede funktioner har deres pris. DJI Mini 3 Pro koster 6.499 kroner for dronen alene, imens man skal lægge 7.799 kroner på disken for at få både drone og fjernbetjening. Det er næsten en prisfordobling i forhold til DJI Mini 2. Dronen kan forudbestilles nu, men leveres fra d. 17. maj.

droner.dk 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend