TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Store features i lille drone

DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.

forfatter
Publiceret 11/05/2022 - 13:00
Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.

DJIs droner skriver vi ofte om, og vi har testet mange af dem. Men de fleste droner er forholdt de færreste, da der kræves tilladelse til at flyve dem.

Det gælder ikke DJI Mini 3 Pro, som er så lille og let, at den ikke er omfattet af samme strenge EU-regler som hovedparten af firmaets droner. Den vejer nemlig under 250 gram, hvilket betyder, at den kan benyttes i miljøer, hvor større droner normalt kræver særlige tilladelser, herunder i bymiljøer og indendørs. Det giver helt nye muligheder til dronefotografen.

IMG 20220510 142124
EU-reglerne for droneflyvning er omfattende, men DJI Mini 3 Pro er så lille, at den må flyves næsten alle steder – og af alle. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

Samme funktioner som større droner

Det er ikke den første hobbydrone fra DJI med en vægt under 250 gram; det siger sig selv ud fra modelnummeret. Men DJI Mini 3 Pro har har fået nogle funktioner, der adskiller den fra forgængeren, DJI Mini 2. På kamerasiden har den fået en bedre billedsensor med større følsomhed – og dermed mindre støj. Og takket være en indbygget roterbar gimbal, kan der optages kunstskud i nye vinkler. Optikken kan endda roteres 90 grader, så de, der måtte have lyst til at  filme højkantsvidoer kan gøre det uden tab af opløsning.

På sikkerhedssiden har DJI Mini 3 Pro fået atomatisk undvigelse af forhindringer. Det er en funktion, der hidtil har været forbeholdt større drone. Men den lyder som en fremragende ide, da den lille lommehelikopter kan flyve op til seks kilometer væk!

DJI Mini 3 Pro har en flyvetid på 34 minutter på en opladning, og kan købes med eller uden Smart Controller (fjernbetjening), som gør det mulig at slippe for at bruge sin smartphone til at styre dronen.

DJI RC Control Sticker Hover
DJIs fjernbetjening giver flere muligheder – og frihed for mobilen. (Foto: DJI)

Livevideo fra seks kilometers afstand

DJI hævder at have markedets mest avancerede videotransmissionssystem, som gør det muligt at livetransmittere 1080p-video med 30 billeder i sekundet på afstande helt op til 6 kilometer.

Mastershot-funktionen kan hjælpe særligt nybegyndere inden for dronefotografering. Her kan vælge sit motiv – og lade dronen klare resten med avancerede flyvninger og automatisk sammenklipning til færdige filmsekvenser.

Fakta

 • Maksimal flyvehøjde: 4000 meter.
 • Maksimal flyvetid: 34 minutter (standardbatteri)
 • Maksimal hastighed: 16 m/s (S-tilstand), 10 m/s (N-tilstand), 6 m/s (C-tilstand)
 • Maksimal flyvedistance: 18 km
 • Maksimal vindmodstand: 29 til 38 km/t (niveau 5)
 • Trådløst internet: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth: 5.2
 • Driftstemperatur: 0 til 40°C
 • Navigation: GPS+Galileo+ BeiDou
 • Sensor: 0,8″ CMOS/effektive pixels: 48 MP
 • Objektiv: FOV: 82,1/Tilsvarende format: 24 mm – Blænde: f/1,7/Rækkevidde: fra 1 m til ∞
 • Video: 4K/2,7K/FHD/Slow Motion: 1920 x 1080
 • QuickShot: Dronie, Raket, Cirkel, Spiral, Asteroide, Boomerang

Hvad DJI Mini 3 Pro kan i praksis, får vi snart at se, da vi vender tilbage med en test.

Herunder ses en video fra pressedemonstrationen i København. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B:

Tilgængelighed og pris

De avancerede funktioner har deres pris. DJI Mini 3 Pro koster 6.499 kroner for dronen alene, imens man skal lægge 7.799 kroner på disken for at få både drone og fjernbetjening. Det er næsten en prisfordobling i forhold til DJI Mini 2. Dronen kan forudbestilles nu, men leveres fra d. 17. maj.

droner.dk 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Optag god lyd i marken DJI Mic lover kabelfri studielyd i knaphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt speciel zoom Sonys nye normalzoom er usædvanlig.
lbpluss
Den fedeste zoom, vi har set 10x ultra-telezoom til fuldformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fuldformatkameraer, vi savler over Panasonics kompakte fuldformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebaseret autofokus. S5IIX giver yderligere heftige videofunktioner.
lbpluss
Guide til analoge kameraer At fotografere analogt er enormt populært. Her er de kameraer, vi anbefaler.
Følg Lyd & Billede