Sony lancerer kamera til videobloggere

Handy videokamera til vloggere og influencere med separat bokeh-funktion.
forfatter

Selv om det ligner et standard kompaktkamera, er Sonys lille ZV-1 i praksis et videokamera, som man kan tage stillbilleder med. I hvert fald hvis man tro Sonys oplysninger om kameraet, som de kalder et vlog-kamera. Altså et kamera til videobloggere og influencere, men også for alle mulige andre, der foretrækker at skyde video snarere end stillbilleder.

(Foto: Sony)

 

Kameraet er baseret på velkendt teknik og har samme 1 tommes billedsensor og lysstærke 24-70 mm zoom som Sony RX100 V. Tilsammen giver det kompaktklassens bedste billedkvalitet, og på videosiden er der 4K-opløsning, som vi kender det fra RX100 V og RX100 VII.

Det har også Sonys lynhurtige og klisteragtige følgefokus, og fokushastigheden kan justeres i kameraets omfattende menuer. Et blik på kameraet ovenfra viser multifunktionsskoen til blitz eller videolys, en terminal til tre mikrofoner, en knap til valg af eksponeringsautomatik og en tydeligt markeret optageknap til video.

(Foto: Sony)

 

Men yderst på kanten sidder der en knap til: Bokeh-knappen, der kan give endnu mere defokusering af baggrunde. Et tryk aktiverer effekten, og et tryk slår den fra igen.

Kameraet leveres med en fluffy vindhætte, og touch-skærmen kan vendes rundt, så vloggere og andre kan filme sig selv og se udsnittet på skærmen. Derfor er det røde optagelys også flyttet til forsiden af kameraet.

Annonce

Siden bloggere ofte promoverer produkter, er der en funktion, som Sony kalder Product Showcase. Den skal give bloggeren hurtigere fokusskift mellem produktet i forgrunden og bloggeren i baggrunden.

(Foto: Sony)

 

Eksponeringsautomatikken skal være tweaket på ZV-1, så kameraet giver tydeligere eksponering af ansigter, og her kommer Sonys fremragende ansigts- og øjenfokus ind i billedet, så bloggeren bliver tilstrækkelig skarpt fokuseret.

Det er muligt at tilslutte en separat mikrofon for bedre lyd, og kameraet kan styres fra en app eller fra Sonys handy Bluetooth-optagegreb/bordstativ GP-VPT2BT med start/stop og zoom, som ses på artikelbilledet.

(Foto: Sony)

 

Vi har netop testet vlog-kameraet ZV-1. Den test kan du læse på lydogbillede.dk i overmorgen. Prisen er sat til 6.500 kroner, og kameraet bliver tilgængeligt til juni.

Fra pressemeddelelsen:

  • 4K movie recording with full pixel readout and no pixel binning in high bit rate XAVC S™ codec.
  • Industry standard 3.5mm microphone input
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
  • Interval Shooting for stunning time-lapse videos
  • Super Slow-Motion recording at up to 1000fps
  • Compatibility with ‘Movie Edit add-on from the “Imaging Edge™” mobile application for image stabilisation while editing Highlight ability to edit aspect ratios for IG etc.
(Foto: Sony)

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også