TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sony køber sig ind i Olympus

Sony investerer 3,6 milliarder kroner i Olympus, som har blødt penge i 4 år.

forfatter
Publiceret 03/10/2012 - 10:37

Olympus har savnet positive regnskabstal lige siden daværende formand Tsuyoshi Kikukawa erklærede sig skyldig i at have forfalsket konti og dækket over tab på 10 milliarder kroner. Slet ikke småpenge. Sonys gigantinvestering på 3,6 milliarder kroner i selskabet er først og fremmest til samarbejde indenfor medicinsk udstyr, men vil også få indvirkning på kameraproduktionen.

Som del af vore strategiske tiltag meddelt i april 2012, forfølger vi hos Sony væksten af vores medicinske virksomhed, med sigte på at udvikle den til en vigtig søjle i vores totale virksomhedsportefølje,” siger Sonys administrerende direktør Kazuo Hirai. ”Virksomheds- og kapitalalliancen, vi har indgået med Olympus, vil integreres i disse planer.

51 procent
Selskaberne skal inden udgangen af december 2012 etablere et samarbejde indenfor det medicinske felt, hvorefter Sony vil eje 51 procent af aktierne og dermed have det sidste ord i vigtige afgørelser. Blandt andet skal det producere kirurgiske endoskoper og videomikroskoper med 3D-funktionalitet, som vil gøre det muligt for læger at undersøge deres patienter på indersiden.

Desuden giver investeringen Sony 11,5 procent af aktierne i Olympus, hvilket gør, at de to kan dele kamerateknologier mellem sig. I stedet for at slå sig sammen til et selskab vil Olympus-kameraerne drage nytte af at få adgang til Sony´s billedsensor teknologi, mens Sony-kameraerne kan udnytte Olympus´ store udvalg af objektiver og spejlkomponenter.

De enorme tab hos Olympus kom for dagens lys, da en ansat afdækkede bevis for, at der var fejl i selskabets ledelse i 2008.

Sony.dk
Olympus.dk

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend