Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Sony FE 35 mm F1.4 GM

Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.

Den meget kompakte og billige FE 35 mm F1.8 kan være et bedre køb, men den nye FE 35 mm F1.4 GM er nok endnu bedre til krævende opgaver.

Den er i hvert fald en udfordrer til Sonys egen FE Zeiss 35 mm F1.4, som stadig er i salg og er blandt de bedre vidvinkelobjektiver, vi har testet.

Sony har lagt sig i selen for at korrigere den nye 35 mm så godt som muligt. Objektivet er relativt kompakt og vejer lidt over 500 gram, men har alligevel plads til 14 linse-elementer i ti grupper og et par af Sonys XD-fokusmotorer.

To af elementerne er af typen asfærisk (XA = Extreme Aspherical), og et af dem er et ED-element (Extra-low Dispersion) med Sonys Nano AR II-belægning for at dæmpe refleksioner og strølys.

Objektivet kan fokuseres manuelt, hvis man vil, og har en blændering, hvor man kan slå klikkene fra, når det skal bruges til video-optagelse. Nærgrænsen er opgivet til 27 cm, og objektivet har hele 11 afrundede blændelameller for endnu blødere bokeh (defokus).

Annonce

Sony-objektivet vil koste ca. 13.000 kroner – det dobbelte af FE 35mm F1.8 – og kommer i butikkerne i løbet af januar.

  • 35 mm brændvidde, svarende til 52,5 mm på APS-C
  • f/1.4-f/16
  • 76 mm diameter, 96 mm langt
  • 67 mm filterfatning
  • 524 g
  • Modlysblænde medfølger
  • Vejrbestandigt

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.

Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.

Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.

Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.

Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.

Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.

Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.

Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.