Nyhed

Sony FE 35 mm F1.4 GM

Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
forfatter

Den meget kompakte og billige FE 35 mm F1.8 kan være et bedre køb, men den nye FE 35 mm F1.4 GM er nok endnu bedre til krævende opgaver.

Den er i hvert fald en udfordrer til Sonys egen FE Zeiss 35 mm F1.4, som stadig er i salg og er blandt de bedre vidvinkelobjektiver, vi har testet.

Sony har lagt sig i selen for at korrigere den nye 35 mm så godt som muligt. Objektivet er relativt kompakt og vejer lidt over 500 gram, men har alligevel plads til 14 linse-elementer i ti grupper og et par af Sonys XD-fokusmotorer.

To af elementerne er af typen asfærisk (XA = Extreme Aspherical), og et af dem er et ED-element (Extra-low Dispersion) med Sonys Nano AR II-belægning for at dæmpe refleksioner og strølys.

Objektivet kan fokuseres manuelt, hvis man vil, og har en blændering, hvor man kan slå klikkene fra, når det skal bruges til video-optagelse. Nærgrænsen er opgivet til 27 cm, og objektivet har hele 11 afrundede blændelameller for endnu blødere bokeh (defokus).

Sony-objektivet vil koste ca. 13.000 kroner – det dobbelte af FE 35mm F1.8 – og kommer i butikkerne i løbet af januar.

  • 35 mm brændvidde, svarende til 52,5 mm på APS-C
  • f/1.4-f/16
  • 76 mm diameter, 96 mm langt
  • 67 mm filterfatning
  • 524 g
  • Modlysblænde medfølger
  • Vejrbestandigt

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.