Search
Generic filters

Sony a7C er også et videokamera

Sony lancerer a7C, det hidtil mindste full-frame-kamera.

Sonys full-frame-kameraer er i forvejen meget kompakte, men ingen af dem er så små og lette som det nye Sony a7C. Et fuldværdigt full-frame systemkamera uden søger på toppen, lidt slankere, lidt lettere og endnu mere rejsevenligt.

Læs også Klassens bedste allround-kamera Sonys billigste full-frame-kamera er bestemt ikke noget at kimse af.

Sony har imidlertid ikke skrumpet de tekniske funktioner. Kameraet er baseret på det velkendte a7 III og har en 24 megapixel full-frame billedsensor med femaksers og femtrins billedstabilisering, oversamplet 4K-video, op til 10 fps skudtakt og 740 billeders batterilevetid.

(Foto: Sony)

Der er også et kamera beregnet til video i lige så høj grad som stillbilleder, og det har en drejelig touch-skærm, der kan sættes i selfie-stilling, som vist på billedet.

Kameraet kan købes som kamerahus alene eller som et kit med den nye FE 28-60 mm f/4-5.6 zoom, der ses på flere af billederne.

Zoomen er af den type, man trækker sammen ved at dreje zoomringen helt til venstre. Så er den kun 45 mm lang, og da vægten er under 170 gram, er den en praktisk partner til a7C.

(Foto: Sony)

Indvendig har kameraet samme Bionz X-processor som a7 III, som kameraet ligner meget, og det har også Sonys nye lynhurtige autofokus – Real Time Tracking – med fremragende øjen-, ansigts-, hoved- og dyregenkendelse, der er ekstremt god til at holde fokus, selv når motivet bevæger sig.

a7C er udstyret med en 0,39 tommer OLED-søger med 2,36 megapixel opløsning, placeret helt i hjørnet ligesom på Sony a6600, og det har både mikrofon- og hovedtelefonstik her.

Kameraet kan også oplades via USB-porten.

(Foto: Sony)

Sony a7C har ikke nogen joystick-knap og kun én SD-kortplads, men ellers er kameralayoutet forudsigeligt og overskueligt. Især for dem, der er vant til Sonys kameraer i forvejen.

Det kan optage 4K UHD-video med 24 fps og 100 Mbit/s, 8 bit S-Log og HDR uden beskæring eller 4K 30 fps med 1,2x beskæring.

(Foto: Sony)

Sony a7C måler 124 x 71 x 59,7 mm og vejer 509 gram, hvilket gør det til det mindste og letteste full-frame systemkamera til dato. Det burde betyde noget for de mange, der godt kunne tænke sig et lille kamera med et full-frame-kameras egenskaber, og som både skal bruge kameraet til stillbilleder og video.

(Foto: Sony)

Sony a7C bliver tilgængeligt til oktober, i sort eller sort og sølvgrå, til 16.500 kroner for kamerahuset eller 18.500 kroner med den nye 28-60 mm zoom. Som også kan købes løst fra januar 2021 til 4.200 kroner.

Til november kommer der desuden en kompakt blitz fra Sony, som passer til kameraet, den trådløse HVL-F28RM til en pris af 2.400 kroner.

(Foto: Sony)
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.
  Nu kan det også måle iltniveauet i dit blod.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.