Solid Pentax-model

Det nye K-50 er vejrforseglet og bygget til barsk brug. Spejlreflekskameraet er rettet mod nybegynderen, som behøver noget mere solidt og robust.

Billedkvaliteten er baseret på forgængeren K-30, som vi tester her. Ikke det dårligste udgangspunkt for en ny model. K-50 har fået et mere konventionelt design, men med opdateret optik. Billedsensoren af CMOS-typen har 16 megapixels og forbedret billedprocessering, som blandt andet giver kameraet ISO-følsomhed op til 51200 ISO.

Nyt er også støtte for EyeFi-hukommelseskort til trådløs overførsel af billeder og et redesignet 18-55 mm zoomobjektiv med vejrforsegling omkring bajonetfatningen.

Her er nogle af de vigtigste fakta om K-50:

Kamerahuset er vejrforseglet, således at der ikke kan komme støv, regn og skidt til vitale komponenter. Pentax er de eneste i denne klasse, som laver så robuste kameraer og med en pris på 5.500 kroner for K-50 med 18-55 mm zoom, bør det i højeste grad være konkurrencedygtigt. De nærmeste konkurrenter er Sony S58, Canon EOS 700D og Nikon D5200. Ingen af dem er lige så robust bygget.

En enklere udgave kaldet K-500 til 4.500 kroner leveres med et enklere 18-55 mm objektiv og mangler nogle funktoner, som K50 har, men er teknisk og udseendemæssigt ens.

Begge kameraerne er tilgængelige i slutningen af juli, K-50 fås i sort, rød eller hvid.

Les videre
Exit mobile version