Små Sony-kameraer med stor zoom

Sony har skrumpet mekanikken i de små kameraer med lange zoom-objektiver ned i lommestørrelse.

Når der skal pakkes til ferien, er det ikke alle, der orker at slæbe et stort kamera med. Og endnu færre vil fylde bagagen med flasher og ekstra optikker. Her er et kompakt kamera med kraftig zoom ofte at foretrække.


Noget markedet viser klart. På de seneste tre år er salget at små superzoom-kameraer steget med 25 procent, hvilket er særligt opsigtsvækkende, når markedet for kompakte kameraer som helhed er halveret i samme tidsrum.

Derfor ser fremtiden lys ud for Sonys små superzoom-kameraer med 30 x zoom.


Det nye Sony Cybershot HX90V erstatter HX60V, som vi testede i 2014, og det er verdens mindste kamera med 30 x zoom.

Sony har formået at presse en nyudviklet 24-720 mm zoom-med lysstyrke f3,6-6,4 ind i et kamera, der måler bare 102 x 58 x 36 mm. Altså et kamera, der kan ligge i din lomme.

De har opnået dette ved at reducere størrelsen på ​​optikken og de motorer, der driver autofokusen, den femaksers optiske billedstabilisator og zoomen.

Zoomobjektivet på HX90V i forgrunden, og den meget større zoom fra HX60V i baggrunden.

Ikke nok med det. Sony har præsteret at få klemt en opklappelig optisk søger ind, ligesom de gjorde i RX100III, og en 180 graders vipbar selfieskærm.

Den elektroniske søger har en opløsning på kun 0,6 megapixel, men en brugbar forstørrelse på 0,5 x, og når den slås op, tændes kameraet. Brugeren kan indstille kameraet til at slukke eller forblive tændt, når man lukker søgeren.

En praktisk detalje ved søgeren er, at du kan bruge skærmen menuskærm med hurtig adgang til alle funktioner via Fn-knappen, når søgeren er tændt.

De øvrige specifikationer HX90V omfatter en 18,2 Mp BSI-CMOS-billedsensor, 1080 HD-video med Sonys XAVC S codec, som giver op til 50Mbps data og dermed video af (næsten) broadcastkvalitet, trådløs Wi-Fi med NFC-aktivering, og indbygget GPS, der logger, hvor billederne er taget.

Kameraet kan også bruge Sonys PlayMemories apps, som kan installeres på kameraet, ligesom på en smartphone, så man derigennem kan udvide funktionaliteten.

Det samme kan det billigere WX500, som også har en 24-720 mm 3x zoom og den samme 18 Mp-billedsensor, som storebror HX90V har.

WX500 har ikke indbygget søger eller GPS, og det mangler det lille håndgreb, som HX90V har, men er beregnet til at være et billigere alternativ.

Kameraerne kan købes fra juni. Priserne er henholdsvis 3.700 kroner for HX90V og 3.200 kroner for WX500.

Les videre
Exit mobile version